Grøntsagswok med kikærter

Sund grøntsagswok med rød karrypasta, grøntsager og cashewnødder
Denne smagfulde grøntsagswok med kikærter er både lækker, hurtig, nem, billig og sund og derved en rigtig win-win-win-win-win-ret! Wok er generelt en fantastisk spise i mine øjne og kan laves på et utal af måder.

 

Grønsagswok med kikærter

Jeg har til denne opskrift valgt at skære og forberede alle mine grøntsager selv, men hvis det skal gå lidt hurtigere, kan du let erstatte de friske grøntsager med en 500 g grøntsagsblanding, sørg blot for at komme de frosne grøntsager i retten, kort inden den skal serveres, så de når at blive varmet godt igennem, men uden at blive udkogte. Jeg synes personligt, at en asiatisk-inspireret grøntsagsblanding vil gå rigtig godt til denne wok, hvis du vælger den løsning. Hvis du ønsker at peppe retten lidt ekstra op, anbefaler jeg, at du serverer den med lidt frisk limesaft (ca. 1 lime), ristede cashewnødder (ca. 60 g) og frisk koriander til.

 

Spis dig rask!

Retten er rig på grøntsager – også de grove samt bælgfrugter – er derfor god for dig og din fordøjelse og mætter godt. Hvis du ønsker at spise planterigt, mindre kød og i stedet flere bælgfrugter, som er en del af De officielle Kostråds anbefalinger, er denne ret det perfekte valg til dig.

Du kan også prøve mine lækre opskrifter på quinoagryde eller paprikagryde med quinoa.

Sund grøntsagswok med rød karrypasta, grøntsager og cashewnødder

Grøntsagswok med kikærter - opskrift på en smagfuld wok med grøntsager og kikærter

Ingredienser

Grønsagswok

  • 100 g tykke risnudler
  • 1 stk. gulerod
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 1 stk. broccoli
  • 2 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • ¼ tsk. fintrevet ingefær
  • 1 tsk. kokosolie
  • 100 g rød karrypasta
  • 250 ml kokosmælk
  • 240 g kogte kikærter
  • 2 tsk. ahornsirup
  • 75 g cherrytomater

Sådan gør du

  • Kog nudlerne meget al dente i en gryde med vand, og skyl dem i koldt vand, når de er færdige.
  • Vask og skær din gulerod og peberfrugt i fine strimler og broccolien i små buketter.
  • Pil løg og hvidløg, og skær løgene i strimler, og pres hvidløgsfeddene i en hvidløgspresser.
  • Steg ingefær, løg og hvidløg i olien i en wok i 2 minutter, og tilsæt dine forberedte grøntsager.
  • Tilsæt 70 g karrypasta, kokosmælk, kikærter, ahornsirup og halverede cherrytomater.
  • Kom dine letkogte nudler i wokken, og smag retten til – tilsæt evt. resten af karrypastaen
  • Tip! Du kan bruge broccolistokken, du har tilovers, til en suppe, riste den i ovnen skåret i skiver med olie og krydderier på eller bruge den i juice og smoothies. Mulighederne er mange, og både planeten og vores pengepunge er vilde med, når vi undgår eller mindsker vores madspild.