Paprikagryde med quinoa

Paprika gryderet med quinoa
Paprikagryde med quinoa, gulerødder og selleri 🍁 Denne paprikagryde er både sund, lækker og vegansk, og så passer den perfekt til de kølige efterårsaftener, fordi den giver dig varme og nydelse. Når jeg i perioder har meget travlt, har jeg brug for at kunne lave en nem aftensmad, som samtidig er sund og lækker. Derfor elsker jeg denne opskrift, fordi den er så hurtig og nem at lave. Den er samtidig rigtig god som hverdagsret, fordi den nemt kan spises dagen efter eller fryses ned. Retten er mættende med kidneybønner og quinoa, som er virkelig gode kilder til protein (24 gram i kidneybønner og 14,1 gram i quinoa). Pynt den med frisk timian, som giver paprikagryden ekstra smag.


Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask

Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.

Du kan også prøve mine lækre opskrifter på indisk curry med kokosmælk eller fyldte auberginer med quinoa. God fornøjelse 💛

Paprika gryderet med quinoa

Paprikagryde med quinoa - Opskrift på lækker gryderet med paprika

Ingredienser

Paprikagryde med quinoa

  • 200 g quinoa (eller ris eller linser)
  • 2-3 tsk. stærk paprika
  • 1 tsk. timian
  • 1 dåse kidneybønner
  • 4 stk. gulerødder
  • 1 dåse hakket tomat
  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 stk. selleri

Sådan gør du

  • Start med at koge quinoaen efter anvisningen på posen, og lad den trække lidt efterfølgende.
  • Imens quinoaen koger, hakker du løg, hvidløg, gulerødder, selleri og timian, og steger det hele i en stor gryde med lidt olie. Kom til slut paprika i gryden, og lad det simre lidt, mens du rører rundt.
  • Tilsæt nu kidneybønner og hakket tomat i gryden og evt. 1-2 dl vand. Lad det hele simre, til det er kogt lidt ind, og smag til med salt, peber og evt. lidt mere paprika. Servér det hele i skåle med lidt timian på toppen.