Quinoagryde

Quinoagryde er et nemt og sundt bud på varm simremad, der giver ro og varme i maven. Gryderetten tager 15 minutter i forberedelsestid og kan passe sig selv under tilberedningen – og så er det bare at servere den for dine nærmeste og mærke varmen (og kærligheden) brede sig i kroppen.

Du kan købe quinoa i varianterne: 

Jeg køber altid den sorte og røde, da de smager af mest – og så er de vildt festlige i salater og gryderetter. Quinoagryde er derfor en ideel (vegansk) proteinrig hverdagsret. Gryden indeholder desuden kostfibre, der styrker fordøjelsen samt giver en god og lang mæthedsfornemmelse. Der er et hav af gode grunde til at sætte quinoagryden på madplanen.

Quinoagryde – Spis dig glad, sund og rask

Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.

5 baseret på 1 anmeldelser

Quinoagryde - Opskrift på sund gryderet med søde kartofler og gulerødder

Ingredienser

Quinoagryde

  • 1 tsk. kokosolie
  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 100 g gulerødder
  • 100 g søde kartofler
  • 1 stk. peberfrugt
  • 160 g quinoa
  • 5 dl vand
  • 1 tsk. urtebouillon
  • 0,5 tsk. havsalt

Sådan gør du

  • Varm en gryde med kokosolie og tilsæt finthakket løg og hvidløg.
  • Når løggene er klare, kommer du tern af de søde kartofler, gulerødder og peberfrugt i og steger det let.
  • Tilsæt quinoa efter et par minutter efterfulgt af vand og urtebouillon.
  • Lad retten småsimre i ca. 20 minutter og smag til med salt.
  • Server din quinoagryde med brød eller en frisk fennikelsalat.