Afrikansk gryderet

Afrikansk gryderet a la Zanzibar 🙏🏻 Mine mange yogarejser til Zanzibar har givet mig en kærlighed til den krydrede afrikanske mad. På Zanzibar spiser vi vegetariske retter, og denne afrikanske gryde er så lækker og eksotisk og bringer minder frem fra mine dejlige retreats på den skønne afrikanske ø. Jeg elsker mikset mellem cremet kokosmælk og peanutbutter og alle de sunde og smagfulde grøntsager! Gryderetten er lækkert krydret og giver dig varme til vinteren. Den smager fantastisk og kan nemt forberedes dagen før eller fryses ned.

5 baseret på 4 anmeldelser

Afrikansk gryderet - Opskrift på krydret vegetar gryderet

Ingredienser

Afrikansk gryderet

  • 350 g glutenfri couscous
  • 2 stk. søde kartofler
  • 5 stk. gulerødder
  • 1 dåse kikærter
  • 1 stk. stort løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 tsk. sambal oelek (eller chilipaste)
  • 5 cm ingefær
  • 2 spsk. peanutbutter
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 bundt frisk koriander
  • 1 spsk. paprika
  • 1-2 spsk. karry
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk. peanuts
  • 0,5 tsk. havsalt

Sådan gør du

  • Sæt vand over på en el-kedel til couscous.
  • Hak løg og hvidløg fint, riv ingefær og steg det i en stor, rummelig gryde med lidt olie eller kokosolie. Tilsæt karry og paprika, og lad det simre.
  • Hak søde kartofler og gulerødder i mindre tern, og steg det med på panden. Tilsæt en hel dåse kikærter, og lad det stege videre.
  • Tilsæt en dåse hakkede tomater, en dåse kokosmælk, 2 spsk. peanutbutter og sambal oelek, og lad det koge op. Hvis du ikke kan lide stærk mad, kan du smage retten til med en smule chili lidt ad gangen.
  • Skru helt ned for blusset, og lad retten simre lidt.
  • Hæld kogende vand over dine couscous, og lad dem trække.
  • Hak frisk koriander og peanuts til topping.
  • Servér couscous og gryderetten i dybe skåle med friske krydderurter og peanuts på toppen.