Buddha bowl

Buddha bowl - Opskrift på lækker og sund salat bowl med søde kartofler
Buddha bowl med grøntsager i regnbuens farver 🌈 Min sunde salat bowl er vegansk og fyldt med alt det bedste, som kroppen har brug for. Buddha bowlen er både proteinrig og mættende og smager helt fantastisk – især sammen med min hjemmelavede citron-tahindressing! Denne opskrift er efter min smag det helt perfekte (og sunde) miks til en regnbue bowl, men du kan sagtens selv eksperimentere med andre grøntsager og bønner. En salat bowl skal være farverig – både fordi det ser lækkert og spiseligt ud, men også fordi de farverige grøntsager er guf for kroppen! Min eksotiske Buddha bowl er inspireret af alle de farverige og lækre bowls, jeg har smagt på Bali.

 

Lækker tahindressing

 

Har du prøvet de dekorative og sunde bønner endnu? 

Yin yang bønner er små sorte og hvide bønner, som ligner symbolet for yin og yang. De er både dekorative i din Buddha bowl og samtidig fyldt med proteiner, kostfibre, vitaminer og mineraler. Du kan også bruge almindelige grønne bønner.

Antiinflammatorisk kost

Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.

Du kan også prøve mine lækre opskrifter på avokadosalat med quinoa og thaisalat med edamamebønner. God fornøjelse 💛

Buddha bowl - Opskrift på lækker og sund salat bowl med søde kartofler
5 baseret på 1 anmeldelser

Buddha bowl - Opskrift på vegansk salat bowl med grøntsager

Ingredienser

Buddha bowl

  • 2 stk. søde kartofler
  • 2 stk. avokado
  • 200 g yin yang bønner eller grønne bønner
  • 200 g edamamebønner
  • 2 håndfulde rucolasalat
  • 1 stk. rødløg
  • 15 stk. cherrytomater
  • 2 spsk. sesamfrø (sorte)

Tahindressing

  • 2 spsk. tahin
  • 1 tsk. citron
  • 1-2 spsk. olivenolie
  • 1-2 spsk. tamari
  • 0,5 tsk. havsalt
  • 1-2 dl kogt vand

Buddha bowl

  • Læg yin yang bønnerne i blød dagen før, så de er klar til at blive kogt.
  • Kog bønnerne dagen efter, og lad dem køle af.
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Rens, og børst de søde kartofler, og halvér dem. Skær et gitterformet mønster i de søde kartofler med en kniv,  læg dem på en bageplade, og drys med salt og olivenolie. Bag kartoflerne i ovnen i cirka 15-20 min, til de er let gyldne og møre.
  • Tø edamamebønnerne op i kogt vand, og lad dem køle af.
  • Halvér avocado og cherrytomater, hak rødløg fint, og skyl rucola.
  • Fordel alle ingredienser i en bowl som på billedet.
  • Drys sorte sesamfrø over de halve avokadoer.

Tahindressing

  • Kog 2 dl vand, og overhæld tahin med 1 dl kogt vand, så det opløses i vandet. Rør det sammen.
  • Tilsæt olivenolie og soja. Tilsæt en smule mere tahin, hvis dressingen er for tynd.
  • Smag dressingen til med citronsaft, revet citronskal, salt og peber.