Thaisalat med edamamebønner

Thaisalat med quinoa, agurk og edamamebønner
Thaisalat med edamamebønner, quinoa, og purløg er simpelthen en fantastisk kombination! 💛 Den giver god mæthed – og med det høje proteinindhold behøver du hverken kød eller fisk. Avokadosalaten er bloggens populæreste salat. Jeg delte opskriften for første gang tilbage i 2014, hvor bloggen var spritny og lille. Dengang læste 2.000 med – i dag læser over 100.000+ med. Jeg elsker, at disse dejlige hverdagsopskrifter kommer ud i køkkenerne. Både edamamebønner og quinoa er to af mine faste basisingredienser. De kan give enhver salat ekstra volumen, næring og mætte.


Quinoa – rig på protein

Quinoa er et komplet protein, da quinoa indeholder alle de essentielle proteiner, som kroppen ikke selv kan danne, men har brug for. Du bestemmer selv, om du vil bruge rød, hvid eller sort quinoa. Jeg køber altid den sorte og røde, da de smager af mest – og så er de vildt festlige i salater og gryderetter. Du får antioxidanter fra hvidløg og quinoa, der går ind og beskytter kroppen mod frie radikaler. Der er et hav af gode grunde til at sætte quinoa på madplanen.

Antiinflammatorisk kost

Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.

Du kan også prøve min lækre opskrift på kålsalat med sesamdressing og avokadosalat med quinoa 💛

Thaisalat med quinoa, agurk og edamamebønner

Thaisalat med edamamebønner - Opskrift på den bedste thai salat

Ingredienser

Thaisalat

  • 2,5 dl quinoa
  • 5 dl vand
  • ¼ tsk. havsalt
  • 4 dl edamamebønner
  • 1 stk. agurk
  • 2 stk. avokado
  • 1 bundt purløg

Dressing

  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 3 spsk. olivenolie
  • 0,5 tsk. havsalt

Sådan gør du

  • Skyl quinoaen grundigt og kom den i kogende, saltet vand.
  • Kog quinoaen i ca. 15 min. ved svag varme og under låg.
  • Hæld quinoaen i en sigte og lad frøene køle en smule af.
  • Skær agurk og avokado i tern og løg i hakkede skiver.
  • Bland agurk, avokado, forårsløg, eda-mamebønner og afkølet quinoa sammen.
  • Rør eddike, olie og havsalt sammen, og vend dressingen i salaten.