Avokadosalat med quinoa

Avokadosalat med edamamebønner og quinoa - Opskrift på avocadosalat

Avokadosalat med edamamebønner, quinoa, og purløg er simpelthen en fantastisk kombination! 💛 Den giver god mæthed – og med det høje proteinindhold behøver du hverken kød eller fisk. Avokadosalaten er bloggens populæreste salat. Jeg delte opskriften for første gang tilbage i 2014, hvor bloggen var spritny og lille. Dengang læste 2.000 med – i dag læser over 100.000+ med. Jeg elsker, at disse dejlige hverdagsopskrifter kommer ud i køkkenerne. Både edamamebønner og quinoa er to af mine faste basisingredienser. De kan give enhver salat ekstra volumen, næring og mætte.

Quinoasalat med avocado

Quinoa er et komplet protein, da quinoa indeholder alle de essentielle proteiner, som kroppen ikke selv kan danne, men har brug for. Du bestemmer selv, om du vil bruge rød, hvid eller sort quinoa. Jeg køber altid den sorte og røde, da de smager af mest – og så er de vildt festlige i salater og gryderetter. Du får antioxidanter fra hvidløg og quinoa, der går ind og beskytter kroppen mod frie radikaler. Der er et hav af gode grunde til at sætte quinoa på madplanen.

Du kan købe quinoa i varianterne: 

Avokadosalat med edamamebønner og quinoa - Opskrift på avocadosalat
5 baseret på 2 anmeldelser

Avokadosalat med quinoa - Opskrift på avocadosalat med edamame, agurk, purløg og quinoa

Ingredienser

Avocadosalat

  • 2,5 dl quinoa
  • 5 dl vand
  • ¼ tsk. havsalt
  • 4 dl edamamebønner
  • 1 stk. agurk
  • 2 stk. avokado
  • 1 bundt purløg

Dressing

  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 3 spsk. olivenolie
  • 0,5 tsk. havsalt

Sådan gør du

  • Kog din quinoa efter anvisningen på posen, og lad den køle af efterfølgende.
  • Hæld kogende vand over edamamebønnerne fra frost.
  • Hak agurk, avocado og purløg.
  • Bland hele avocadosalaten sammen!
  • Rør eddike, olie og havsalt sammen, og vend dressingen i salaten.