Spidskålswraps med quinoa

Spidskålswraps med quinoa, grøntsager, dressing og urter
Her er min opskrift på lækre og sunde spidskålswraps, som både er hurtige at lave og fulde af smag! Når du køber et spidskål, som du gerne vil bruge til wraps, vil jeg anbefale, at du køber et, der har en vis størrelse, så der er god plads til masser af fyld, og et, der har forholdsvis tynde blade. Bladenes tykkelse kan være svære at se, hvis spidskålen er pakket ind i plastik, men jo tyndere bladene er, jo nemmere er det at folde din wrap, når du skal spise.

 

Sunde spidskålswraps

Jeg har valgt at komme et lækkert og simpelt quinoafyld ind i mine wraps med lidt friske grøntsager og en skøn peanutdressing til. Fyldet passer sig selv det meste af tiden, og dressingen skal blot røres sammen, så opskriften er lige til at lave, også i en travl hverdag. Jeg synes, at opskriften er superskøn på en lun sommeraften, hvor man ønsker noget let at spise, der samtidig mætter godt, men de smager nu helt fantastisk året rundt.

Wraps med quinoa og dressing

Du kan også komme en anden dressing eller noget andet fyld i, hvis du har lyst – opskriften indbyder nemlig i høj grad til, at man kan bruge sine køleskabsrester, da disse wraps kan fyldes med det meste.

Prøv også blomkålspizza lavet på blomkål. God fornøjelse💛

Spidskålswraps med quinoa, grøntsager, dressing og urter

Spidskålswraps med quinoa - opskrift på sunde wraps med spidskål

Ingredienser

Spidskålswraps - fyld

  • 1 dl rød quinoa
  • 2 dl vand til kogning
  • ¼ tsk. salt
  • 1 stk. gulerod
  • ½ stk. agurk
  • 140 g tomatpasta
  • ¼ tsk. chiliflager
  • 1 spsk. risdrik (eller plantemælk)
  • 1 tsk. ahornsirup
  • 1 stk. spidskål
  • 1 dl grofthakket koriander eller persille
  • 100 g ristede peanuts

Peanutdressing

  • 1 stk. lille fed hvidløg
  • 45 g peanutbutter
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 tsk. ahornsirup
  • 6 tsk. vand

Spidskålswraps - fyld

  • Skyl quinoaen grundigt.
  • Kog quinoaen i vand med salt i ca. 15-20 minutter i en gryde med låg på ved middel varme.
  • Lav din dressing, mens quinoaen koger, og skær din agurk og gulerod i lange, tynde strimler.
  • Når quinoaen er kogt og vandet fordampet, tilsættes tomatpasta, chiliflager, risdrik og ahornsirup. Rør det hele let sammen, og smag evt. fyldet til med salt.
  • Skær bunden af dit spidskål, og tag enkeltvis de blade af, som du vil bruge til wraps.
  • Kom quinoafyld, friske grøntsager, peanutdressing, lidt hakket koriander eller persille og ristede peanuts ind dit spidskålsblad, og nyd din wrap.

Peanutdressing

  • Pres hvidløgsfeddet gennem en hvidløgspresser 2-3 gange, så det bliver helt fint.
  • Kom hvidløget i en skål med de øvrige ingredienser, og rør det hele sammen.
  • Smag dressingen til, og kom evt. mere vand i, hvis din peanutbutter er meget fast.