Kålsalat med sesamdressing

Denne lækre asiatisk inspirerede kålsalat i regnbuens farver er ikke kun en fryd for øjet, men også dine smagsløg og sundhed. Salaten er rig på grøntsager, og en portion svarer næsten til den mængde grønt, det anbefales at spise dagligt. Salaten er ligeledes rig på især grove grøntsager, som det også anbefales, at vi prioriterer, da de har et højt indhold af kostfibre, som er med til at støtte vores fordøjelse. Hvis du er til lidt mere spicy mad, kan jeg let anbefale, at du også tilføjer dressingen lidt chiliflager, så den får lidt mere bid. Nyd den til frokost eller som tilbehør til aftensmaden.

Kålsalat med sesamdressing - Opskrift på en lækker salat med kål

Ingredienser

Kålsalat

  • 100 g spidskål
  • 100 g lilla spidskål eller rødkål
  • 100 g gulerødder
  • 1 stk. peberfrugt
  • 15 g løgspirer
  • 1 håndfuld saltede mandler
  • 1 håndfuld frisk koriander (valgfrit)
  • 2-3 spsk. sesamfrø

Sesamdressing

  • ½ tsk. ingefær (fintrevet)
  • 4 spsk. sesamolie
  • 2 spsk. limesaft
  • 2 spsk. ahornsirup
  • lidt salt

Kålsalat

  • Snit kål, gulerødder og peberfrugt fint.
  • Bland det i en skål med løgspirer og hakket koriander.
  • Rist sesamfrøene kort på en tør pande.
  • Vend nødder, sesamfrø og dressing i salaten lige inden servering.

Sesamdressing

  • Bland det hele sammen, og smag til med lidt salt.
  • Tip! Rør først dressingen i lige inden servering, hvis du gerne vil have, at salaten har lidt bid i sig.