Efterårssalat med græskar

Efterårssalat med græskar - Opskrift på antiinflammatorisk, sund salat

Denne sprøde efterårssalat med græskar er lavet på nogle af sæsonens dejligste råvarer, og så er den fuld af smag 🙏  Salaten er ikke kun rig på forskellige vitaminer og mineraler, men også kostfibre, takket være dens indhold af især palmekål, hokkaido græskar og kikærter, hvilket gør den nærende og mættende for vores kroppe. Men frugt, grønt og bælgfrugter er ikke kun sundt at spise – de har også et lavt klimaaftryk, især hvis vi spiser frugt og grønt, når det er i sæson, hvilket palmekål og hokkaido græskar er i efteråret. Så der er masser af gode grunde til at lave denne lækre og nærende salat – en salat der både kan serveres som tilbehør og nydes alene!

Efterårssalat med græskar - Opskrift på antiinflammatorisk, sund salat

Efterårssalat med græskar - Opskrift på sund salat med græskar, palmekål, kikærter og dressing

Ingredienser

Efterårssalat

  • 1 stk. granatæble
  • 10 stk. palmekålblade
  • 1 dåse kikærter

Græskar til salaten

  • 1 stk. hokkaido græskar
  • 0,5 tsk. koriander
  • 1 tsk. havsalt
  • 2 tsk. basilikum

Dressing til salaten

  • 2 spsk. citronsaft
  • 1,5 spsk. ahornsirup
  • 1 knivspids havsalt

Sådan gør du

  • Vask hokkaido græskarret, skær det midt over og fjern kernerne med en ske.
  • Skær græskarret i mindre grove stykker, og kom dem på en bageplade. Vend græskarstykkerne i salt, koriander og basilikum, og bag dem i ovnen på 200 grader varmluft i ca. 40 minutter (bagetiden afhænger af størrelsen på græskarstykkerne, så hold gerne øje med dem undervejs).
  • Bland citron, ahornsirup og salt sammen i en skål og tilsæt finthakket palmekål. Massér dressingen godt ind i palmekålen, så den får en blødere tekstur.
  • Bland salaten med granatæblekerner, kikærter og græskar.