Grøn bønnesalat

Grøn bønnesalat - Opskrift på lun salat med grønne bønner og tomater
Denne lune, smagsrige og sprøde bønnesalat er den perfekte efterårs- og vintersalat – og én af de bedste måder at nyde grønne bønner på, hvis du spørger mig! Grønne bønner er generelt en helt fantastisk spise, både smags-, sundheds- og klimamæssigt. De har et lavt klimaaftryk og er rige på protein, kostfibre, vitaminer og mineraler. Cherrytomaterne er med til at give retten et let syrligt strejf, som går rigtig godt med de sprøde græskarkerner. Cherrytomaterne er ligeledes rige på C-vitamin, hvilket er med til at øge optaget af mineralet jern, som der er en del af i bønnerne. Salaten kan serveres til de fleste aftenretter og er både hurtig og let at lave. Velbekomme!
Grøn bønnesalat - Opskrift på lun salat med grønne bønner og tomater

Grøn bønnesalat - Opskrift på lun, lækker og sund salat med grønne bønner

Ingredienser

Grøn bønnesalat

  • 15 stk. cherrytomater
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. smagsneutral olie
  • 2 nips salt
  • 250 g grønne bønner (frost)
  • 3 spsk. græskarkerner

Sådan gør du

  • Skyl og halvér cherrytomaterne.
  • Pres hvidløgsfeddene, og steg dem kort i olien på en pande.
  • Tilsæt salt og bønner, og steg dem i et par minutter.
  • Tilføj græskarkerner, og steg det hele sammen til kernerne er let gyldne og sprøde.
  • Smag retten til med salt.
  • Tilføj cherrytomaterne og steg i yderligere 2 minutter inden bønnesalaten tages af varmen.