Sød kartoffel gryde

Sød kartoffel gryde - en antiinflammatorisk gryderet med linser
Denne ret er et af mine allerbedste bud på dét, amerikanerne kalder comfortfood – selvfølgelig i en grøn version! Retten har en varm, rund og cremet smag, og så er den rig på grøntsager, forskellige krydderier og linser.


Rig på protein og kostfibre!

Linser er rige på både protein, som er kroppens byggesten, og kostfibre, som bidrager til en god mæthed og fordøjelse. Ifølge de officielle kostråd anbefales det, at vi danskere skruer op for vores indtag af bælgfrugter (herunder linser) og samtidig skærer ned på vores indtag af kød. Det kan nemlig være med til at sænke risikoen for livsstilssygdomme og samtidig gavne klimaet, idet bælgfrugter er blandt de fødevarer, der har det laveste klimaaftryk.

Retten er hurtig at lave, da den passer sig selv det meste af tiden, så der er rigtig mange gode grunde til at prøve denne opskrift. Jeg håber, at du vil synes om den. Velbekomme!


Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask

Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.

Du kan også prøve mine lækre opskrifter på ovnbagt sød kartoffel og sød kartoffelsuppe. God fornøjelse 💛

Sød kartoffel gryde - en antiinflammatorisk gryderet med linser

Sød kartoffel gryde - opskrift på afrikansk linsegryde med søde kartofler

Ingredienser

Sød kartoffel gryde

  • 5 dl vilde ris
  • 2 stk. rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk. smagsneutral olie
  • 2 tsk. karry
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. koriander (stødt)
  • 2 tsk. salt
  • 250 g sød kartoffel
  • 3 dl vand
  • 2 tsk. ahornsirup
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 200 g røde linser

Sådan gør du

  • Sæt de vilde ris over, og kog dem efter posens anvisning.
  • Hak løgene fint, og pres hvidløgene.
  • Steg løg, hvidløg og krydderier i olien i en gryde.
  • Skræl de søde kartofler, og skær dem i grove tern.
  • Tilsæt alle de resterende ingredienser, inkl. søde kartofler, til gryden.
  • Lad retten simre under låg i 20-25 minutter. Rør gerne lidt i retten undervejs, så linserne ikke brænder på. Tilsæt eventuelt lidt mere vand undervejs ved behov.
  • Når linserne er kogte, smages retten til med salt og de øvrige krydderier.
  • Tip! Kom eventuelt lidt chiliflager i retten, hvis du er til mere spicy mad – det vil kun give retten lidt ekstra varme. Du kan også tilføje lidt ekstra til din servering, som eksempelvis peanutbutter, koriander, brød, friske forårsløg, lime, peanuts og ananas – det er kun fantasien, der sætter grænser!