Sød kartoffel gryde

Sød kartoffel gryde - Opskrift på antiinflammatorisk gryderet med linser

Denne ret er et af mine allerbedste bud på dét, amerikanerne kalder comfort food – selvfølgelig i en grøn version! Retten har en varm, rund og cremet smag, og så er den rig på grøntsager, forskellige krydderier og linser.

Linser er rige på både protein, som er kroppens byggesten, og kostfibre, som bidrager til en god mæthed og fordøjelse. Ifølge de officielle kostråd anbefales det, at vi danskere skruer op for vores indtag af bælgfrugter (herunder linser), og samtidig skærer ned på vores indtag af kød. Det kan nemlig være med til at sænke risikoen for livsstilssygdomme og samtidig gavne klimaet, idet bælgfrugter er blandt de fødevarer, der har det laveste klimaaftryk.

Retten er hurtig at lave, da den passer sig selv det meste af tiden, så der er rigtig mange gode grunde til at prøve denne opskrift. Jeg håber, at du vil synes om den. Velbekomme!

Sød kartoffel gryde - Opskrift på antiinflammatorisk gryderet med linser

Sød kartoffel gryde - Opskrift på afrikansk gryde

Ingredienser

Sød kartoffel gryde

  • 5 dl vilde ris
  • 2 stk. rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk. smagsneutral olie
  • 2 tsk. karry
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. koriander (stødt)
  • 2 tsk. salt
  • 250 g sød kartoffel
  • 3 dl vand
  • 2 tsk. ahornsirup
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 200 g røde linser

Sådan gør du

  • Sæt de vilde ris over, og kog dem efter posens anvisning.
  • Hak løgene fint, og pres hvidløgene.
  • Steg løg, hvidløg og krydderier i olien i en gryde.
  • Skræl de søde kartofler, og skær dem i grove tern.
  • Tilsæt alle de resterende ingredienser inkl. søde kartofler til gryden.
  • Lad retten simre under låg i 20-25 minutter. Rør gerne lidt i retten undervejs, så linserne ikke brænder på. Tilsæt eventuelt lidt mere vand undervejs ved behov.
  • Når linserne er kogte, smages retten til med salt og de øvrige krydderier.
  • Tip! Kom eventuelt lidt chiliflager i retten, hvis du er til mere spicy mad - det vil kun give retten lidt ekstra varme. Du kan også tilføje lidt ekstra til din servering, som eksempelvis peanutbutter, koriander, brød, friske forårsløg, lime, peanuts og ananas - det er kun fantasien, der sætter grænser!