Sød kartoffelsuppe

Sød kartoffelsuppe - Opskrift på en cremet suppe baseret på søde kartofler

Jeg er helt vild med søde kartofler og nyder dem gerne både rå, bagt, i boller, på pizza eller i supper som her. Søde kartofler er i mine øjne en lidt glemt grøntsag, som har rigtig meget at byde på. Der findes mange forskellige slags søde kartofler, men den vi oftest ser i de danske supermarkeder er den orange søde kartoffel og jeg har derfor lavet en varm og cremet suppe med denne. Søde kartofler har som navnet så fint afslører en sød smag, især når de bliver tilberedt. I rå form er de helt hårde, men bliver meget bløde og cremede i konsistensen når de bliver bagt eller kogt. Derfor bidrager de med en masse sødme og giver suppen en god og cremet tekstur, som chilien spiller rigtig godt op imod. Suppen er det perfekte valg på en grå regnvejrsdag, hvor man har lyst til noget varmt og lækkert, men er nu også god alle andre dage på året, hvis du spørger mig. 

Sød kartoffelsuppe - Opskrift på en cremet suppe baseret på søde kartofler

Sød kartoffelsuppe - Opskrift på en cremet suppe baseret på søde kartofler

Ingredienser

Sød kartoffelsuppe

  • 2 stk. rødløg
  • 3 fed hvidløg 
  • 1 tsk. smagsneutral olie
  • ¼ tsk. chiliflager
  • ½ tsk. salt
  • ¼ tsk. spidskommen
  • 500 g sød kartoffel
  • ½ L vand
  • ½ spsk. urtebouillon (f.eks. Herbamare)
  • ½ dl plantedrik (f.eks. havre)

Sådan gør du

  • Hak løgene groft og pres hvidløgsfeddene.
  • Steg løg og hvidløg i olien i en gryde med krydderierne.
  • Skræl de søde kartofler og skær dem i tern.
  • Kom de søde kartofler i gryden med vand og urtebouillon.
  • Lad suppen simre i 15-20 minutter til de søde kartofler er møre.
  • Blend suppen og kom den derefter tilbage i gryden.
  • Tilsæt plantedrik og smag suppen til.
  • Tip! Server evt. suppen toppet med ristede græskarkerner eller nødder for at få lidt knas.