Blomkålssuppe

Let og cremet blomkålssuppe 
Hvis du ligesom jeg synes, at blomkål er en skøn spise, så er denne opskrift helt sikkert noget for dig. Suppen er hurtig at lave og passer sig selv det meste af tiden, så du kan ordne det, du skal nå i hverdagen. Blomkål bliver generelt meget mørt og cremet, når det bliver kogt, men den kan ikke tage æren for suppens cremede konsistens alene, den kommer også fra limabønnerne. Limabønner omtales også som butterbeans, altså smørbønner, og jeg er næsten sikker på, at de har fået deres navn grundet deres cremede konsistens, hvilket gør dem velegnede i et hav af opskrifter lige fra hummus til suppe. Suppen mætter desuden godt takket være blomkålen, da det er en grov grøntsag, som derved er rig på kostfibre, noget, limabønnerne også er rig på, idet det er en bælgfrugt.


100 gram bælgfrugter om dagen!

Vi fik i januar 2021 for første gang nogle officielle kostråd i Danmark, som faktisk direkte omtaler og anbefaler os at spise flere bælgfrugter til gavn for både vores sundhed og klimaet – og et af de nye kostråd siger, at 100 gram bælgfrugter om dagen – i tilberedt mængde – er en tilpas mængde, når man spiser planterigt og varieret, hvilket du næsten kommer op på, når du nyder denne suppe.


Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask

Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.

Du kan også prøve min lækre opskrift på broccolisuppe. God fornøjelse 💛

Let og cremet blomkålssuppe 

Blomkålssuppe - opskrift på en let og cremet blomkålssuppe

Ingredienser

Blomkålssuppe

  • 3 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • ½ spsk. smagsneutral olie
  • ¼ tsk. muskatnød (stødt)
  • ¼ tsk. salt
  • 400 g blomkål
  • ½ l vand
  • ½ spsk. bouillon (f.eks. herbamare)
  • 150 g limabønner
  • 1½ dl plantemælk

Sådan gør du

  • Hak løgene groft, og pres hvidløgsfeddene.
  • Steg løg og hvidløg i olien i en gryde med krydderierne.
  • Vask og skær blomkålen i tern.
  • Kom blomkålen i gryden med vand, urtebouillon og bønner.
  • Lad suppen simre i 20 minutter, eller til blomkålen er helt mør.
  • Blend suppen, og kom den derefter tilbage i gryden.
  • Tilsæt plantedrik, og smag suppen til med salt og peber.
  • Tip! Top evt. retten med frisk timian, ristede sesamfrø, chiliflager eller urteolie.