Cremet broccolisuppe

Broccolisuppe
Vidste du, at det anbefales, at vi danskere spiser 100 g mørkegrønne grøntsager om dagen? Broccoli er blot én af de grøntsager, der defineres som en mørkegrøn grøntsag, og ved at spise en god portion af denne suppe, så opnår du faktisk det daglige anbefalede indtag på 100 g. Broccoli er desuden en god kilde til kostfibre og protein, og så har den et højt indhold af blandt andet C-vitamin og B-vitaminer, som er med til at styrke vores immunforsvar. Denne suppe er derfor en skøn og varm spise til de kolde vintermåneder.


Lækre toppings


Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask

Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.

Du kan også prøve mine lækre opskrifter på sød kartoffelsuppe og blomkålssuppe. God fornøjelse 💛

Broccolisuppe

Cremet broccolisuppe - Opskrift på en lækker og cremet broccolisuppe

Ingredienser

Broccolisuppe

  • 2 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1,5 spsk. urtebouillon (herbamare)
  • 1 L vand
  • 1 stk. broccoli (ca. 450 g)
  • 100 g ærter
  • 400 g kartofler
  • 1,5 spsk. smagsneutral olie
  • 0,25 dl madlavningsfløde eller kokosmælk
  • Salt og peber

Topping til suppe

  • 1 håndfuld persille
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 tsk. akaciehonning
  • 0,25 tsk. smagsneutral olie
  • Salt

Broccolisuppe

  • Hak løgene groft og pres hvidløgsfeddene.
  • Steg kort løg og hvidløg i olien i en gryde.
  • Tilsæt vand, salt og bouillon og kog op.
  • Skræl og skær kartoflerne i tern, og kom dem i gryden.
  • Kog det hele i 10-15 minutter under låg til kartoflerne er næsten møre.
  • Vask broccolien, og skær den i grove stykker.
  • Tilsæt broccoli og ærter til gryden, og kog det hele i ca. 5 minutter til det er let mørt.
  • Blend suppen - allerhelst i en blender - eller med en stavblender.
  • Varm suppen op, og tilsæt den ønskede mængde madlavningsfløde/kokosmælk.
  • Smag retten til med salt og peber, og servér med topping.

Topping

  • Steg kort solsikkekernerne i olie og lidt salt på en middelvarm pande.
  • Tilsæt honning til panden, og tag det hele af, når det begynder at få lidt farve.
  • Lad kernerne køle af på en kold tallerken, og kom dem herefter på suppen som topping.
  • Vask persillen, hak den fint og brug den til pynt ved servering.