Græskargryde

Græskargryde med hokkaido og røde linser – Jeg elsker vinterens hyggelige energi. Denne nemme og lækre græskargryde er inspireret af min berømte opskrift på indisk dahl – Find opskriften nedenfor.

Den er tilsat hokkaido græskar, proppet med antiinflammatoriske krydderier samt plantebaserede proteiner. Det søde hokkaido græskar giver retten en cremet tekstur samt rund og mild nøddesmag. Jeg bruger som altid denne grøntsags boullion til mine gryderetter og suppeopskrifter.

5 baseret på 1 anmeldelser

Græskargryde - Opskrift på vegansk gryderet med hokkaido og linser

Ingredienser

Græskargryde

  • 1 spsk. kokosolie
  • 2 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 cm ingefær (frisk)
  • 1 tsk. karry (stødt)
  • ½ tsk. kanel (stødt)
  • 1 tsk paprika (stødt)
  • 250 g hokkaido græskar
  • 150 g røde linser
  • 5 dl grøntsags bouillon
  • 1 dåse hakket tomater
  • 1 tsk. havsalt

Topping

  • 10 stk. tomater
  • 1 spsk. græskarkerner (ristede)
  • 1 håndfuld koriander (frisk)

Græskargryde

  • Varm kokosolien i en stor gryde. Tilsæt finthakket løg, hvidløg og ingefær efterfulgt af karry, kanel og stærk paprika. Tilsæt desuden 260 gram hokkaido græskar i små tern. Lad det stege i ca. 2 minutter.
  • Skyl dine linser i en sigt. Hæld linser, grøntsags bouillon og hakkede tomater i gryden. Lad det simre i ca. 30 minutter under låg. Smag til med havsalt og peber.
  • Serveres med friske tomater, ristede græskarkerner og evt. koriander.