Vegetar bolognese

Verdens bedste vegetar bolognese med glutenfri pasta og sunde grøntsager 🙏 Den er tilsat mungbønner, så den samtidig er fyldt med proteiner! I stedet for kød er den lavet med en masse grøntsager som gulerødder, selleri, champignon, løg og hvidløg og smagfulde krydderier, som gør dig glad! Jeg elsker vegetarretter, som ofte smager af meget mere på grund af de smagfulde grøntsager og lækre krydderier.

Nem opskrift på vegetar bolognese

Dine retter smager altid af meget mere, når du skifter kød ud med forskellige grøntsager! Denne sammensætning smager helt fantastisk med bønner, gulerødder, selleri, champignon, løg og hvidløg, men du kan også eksperimentere med det, du har i køleskabet. Din vegetar bolognese smager for eksempel også rigtig godt med friske tomater!

Vegetar bolognese - Opskrift på sund bolognese med glutenfri pasta

Ingredienser

Vegetar bolognese

  • 3 stk. store gulerødder
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 3 dl mungbønner
  • 3 stk. stængler selleri
  • 1 stk. stort løg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 200 g champignon
  • 4 spsk. sojafløde
  • 2 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. paprika
  • 1 pakke pasta (glutenfri)

Topping

  • 1 spsk parmesan (smages til)
  • 1 håndfuld frisk oregano (smages til)

Sådan gør du

  • Kog mungbønnerne som anvist på pakken.
  • Hak gulerødder, løg, hvidløg og selleri fint, og steg de hakkede grøntsager i en gryde med lidt olie i fem minutter.
  • Tilsæt æbleeddike, paprika og spidskommen, og lad det stege videre i to minutter.
  • Skær svampe i mindre stykker, og steg dem med i gryden i cirka to minutter.
  • Tilføj hakket tomat, 1-2 dl vand og lidt fløde, og lad retten koge op.
  • Tilføj de kogte mungbønner og lad det hele simre under låg i otte minutter.
  • Smag til med salt og peber.
  • Kog pastaen, mens bolognesen simrer.
  • Servér pastaen med bolognese på toppen, og top den med hakket frisk oregano og revet parmesan.