Naanbrød med hvidløg
Naanbrød med hvidløg – ovn eller pande?
Jeg bager oftest mine nanbrød på en varm pande med lidt olie, da det giver dem en dejlig autentisk, lettere branket, men skøn smag, som jeg ikke synes, de får på helt samme måde, når de kommer i ovnen. Men hvis det hele skal gå lidt stærkere, er ovnen også et udmærket valg, brødene er skønne uanset.
Marinade
Jeg synes, at hvidløg og persille går rigtig godt til de fleste retter og er derfor ofte mit foretrukne valg, når jeg laver en marinade til brødene, men mulighederne er mange, og jeg elsker at variere det. Jeg synes også hakkede oliven, rosmarin og havsalt er skønne valg.
Jeg kan virkelig anbefale at du nyder dine NaanBrød til mulligatawny, gobi Masala eller indisk Dahl. God fornøjelse
Naanbrød med hvidløg - opskrift på lækker naan brød med hvidløg og persille
Ingredienser
Naanbrød
- 2 dl lunken vand
- 25 g gær
- ½ tsk. sukker
- ½ tsk. salt
- 1½ spsk. solsikkeolie
- 1 stk. æg
- 1½ dl græsk yoghurt
- 450-470 g hvedemel
- Smagsneutral olie til stegning
Marinade
- 8 spsk. solsikkeolie
- 10 store fed hvidløg
- 8 spsk. finthakket persille
- Flagesalt efter eget ønske
Sådan gør du: naanbrød
- Rør vand og gær sammen.
- Rør alle de øvrige ingredienser i på nær mel.
- Tilsæt melet lidt efter lidt.
- Rør dejen godt sammen – den skal stadig være let klistret, når du er færdig.
- Lad dejen hæve i 1½ time.
- Del dejen i 8 eller 16 stykker.
- Rul dejstykkerne flade med en kagerulle.
- Bag brødene enkeltvis på en varm pande i lidt olie.
- Vend brødene undervejs, og kom marinade på dem.
- Kom de bagte brød i et varmt viskestykke, så de holdes varme til servering
Sådan gør du: marinade
- Kom olien i en gryde, og varm den let op.
- Pres hvidløgsfeddene, og steg dem kort i olien.
- Tag olien af varmen, og bland den finthakkede persille og salt heri.
- Pensl nanbrødene med marinaden inden servering.
Kommentarer