Laksemousse

Laksemousse med varmrøget laks, creme fraiche og dild

Nyd denne lækre laksemousse på en friskbagt bolle, et stykke ristet rugbrød, oven på blinis, i en wrap eller på sandwich.

Laksemousse med varmrøget laks, creme fraiche og dild

Laksemoussen er ualmindelig nem at tilberede. Dét tager faktisk kun 5-10 minutter at røre sammen, og det er derfor en perfekt spise både i hverdagen, og når du har gæster.

Og så indeholder fisk og skaldyr tilmed sunde fedtsyrer. Især de federe fisk så som laks er rig på omega-3-fedtsyrer, vitaminer og mineraler som for eksempel D-vitamin, jod og selen, som kan være svære at få nok af fra andre fødevarer.

Hvis du mangler inspiration til andet lækkert og sundt pålæg, kan du også prøve min æggesalat med hytteost eller min antiinflammatoriske og proteinrige edamame hummus 💪🏼😋

Laksemousse med varmrøget laks, creme fraiche og dild

Laksemousse - opskrift på laksemousse med varmrøget laks, creme fraiche og dild

Ingredienser

Laksemousse

  • 200 g varmrøget laks
  • 1 spsk. finthakket rødløg
  • 1 dl creme fraiche (9 %)
  • 1 spsk. finthakket dild
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Riv kødet fra den varmrøgede laks fra hinanden med to gafler.
  • Rør laksen sammen med finthakket rødløg, creme fraiche og finthakket dild.
  • Smag laksemoussen til med salt og peber.