Sunde og glutenfri fastelavnsboller med cremet nøddesmør og friske hindbær toppet med kokosfløde😋🙏 Mine glutenfri fastelavnsboller er sundere end traditionelle fastelavnsboller og smager både lækkert, sødt og friskt. Fastelavnsbollerne er lavet som traditionelle svenske semlor – de er bare glutenfri, sundere og bedre! Semlor er en svensk dessertbolle, som minder rigtig meget om en fastelavnsbolle. I en semla skal fyldet først i, når bollen er bagt, så den fyldes med friskt og cremet fyld. Semlor ser sværere ud at lave, men de er faktisk nemmere at håndtere end fastelavnsboller, fordi fyldet ikke risikerer at flyde ud, når du bager dem.
Jeg har fyldt mine glutenfri semlor med nøddecreme og friske hindbær, som smager så lækkert sammen med den cremede kokosfløde! Du kan også vælge at fylde dem med vaniljeremonce eller syltetøj – kun fantasien sætter grænser!🙏
Se også:
Yoga Retreat på Møn >>
Online Yoga Univers – Yin + Yang Yoga, meditationer og mindfulness >>
Glutenfri fastelavnsboller – Opskrift på glutenfri fastelavnsboller a la svenske semlor
Glutenfri fastelavnsboller
Ingredienser
Glutenfri boller
- 12 dl glutenfri Semper Mix
- 1 tsk stødt safran
- 1 tsk stødt gurkemeje
- 2 tsk vaniljepulver
- 2 tsk stødt kardemomme
- ½ tsk havsalt
- 50 g gær
- 3-4 spsk agavesirup eller honning
- 2 æg
- 2 spsk. Fiberhusk den gule
- 60 g smør
- 3-5 dl havremælk
Fyld
- Friske hindbær
- Nøddesmør
Pynt
- Kokosfløde
- Flormelis
- Spiselige blomster
Sådan gør du
- Smelt smør i en lille kasserolle, og tilføj 2 dl havremælk, når smørret er smeltet.
- Opløs gær i kasserollen, og tilsæt HUSK. Lad smørblandingen køle af i fem minutter.
- Bland mel, kardemomme, gurkemeje, safran, salt og vanilje sammen i en stor skål, og tilsæt smørblandingen.
- Tilføj agavesirup og et æg i skålen, og rør det sammen.
- Hæld det sidste havremælk i lidt efter lidt, til dejen er sammenhængende og lidt våd.
- Drys lidt mel på fingrene, og form dejen til boller - enten 6 store eller 8-9 små boller.
- Lad bollerne hæve en time et lunt sted på en bageplade under et viskestykke.
- Tænd ovnen på 250 grader.
- Pisk det sidste æg sammen, og pensl bollerne. Du kan også vælge at pensle dem med lidt smør.
- Bag bollerne i ovnen i 7-10 minutter. Lad bollerne køle helt af på en rist.
- Pisk kokosfløden til flødeskum, og kom den i en sprøjtepose.
- Skær toppen af de afkølede boller ved at skære en firkant ud i toppen af hver bolle med en skarp kniv.
- Fyld bollerne med friske hindbær og nøddesmør, og top dem derefter med flødeskum med en sprøjtepose.
- Læg toppen tilbage på hver bolle oven på flødeskummen, drys flormelis ud over bollerne, og top dem med flotte, spiselige blomster.
- Servér bollerne med det samme, så flødeskummen ikke falder sammen.
Noter
TIP! Svenske semlor er også rigtig lækre med hakkede nødder på toppen - kun fantasien sætter grænser.
Prøv også:
Glutenfri og sunde kanelsnegle >>
Hvad er antiinflammatorisk kost?
At spise antiinflammatorisk handler om at implementere særlige krydderier og sunde ingredienser i din kost, som modvirker inflammation i kroppen. Kosten styrker dit immunforsvar, din fordøjelse, din nattesøvn og dit energiniveau. Ud over de sunde egenskaber ved antiinflammatoriske opskrifter, vil du også mærke, at dine smagsløg bliver forkælet! Opskrifterne er nemlig fulde af SMAG fra især krydderier og smagfulde grøntsager. Når maden smager af mere, vil du også opleve, at du spiser mindre, fordi du stimulerer dine smagsløg og oplever meget mere nydelse, mens du spiser. Det er vigtigt at understrege, at antiinflammatorisk kost IKKE er en kur! Det er en mindfuld livsstil, der giver kroppen alle de vigtige vitaminer og mineraler, den har brug for. Læs meget mere om antiinflammatorisk kost her >>
1 kommentar
Kan anbefales, hvis du vil prøve et alternativ til de traditionelle fastelavnsboller 😀