Glutenfri kartoffelpizza

Glutenfri kartoffelpizza - Opskrift på sund kartoffelpizza - Cathrine Yoga
Glutenfri kartoffelpizza med hjemmelavet pesto, parmesan og rucola. Jeg elsker hjemmelavet pizza, men jeg vælger altid en glutenfri pizzabund for at passe på min fordøjelse. Denne sprøde pizzabund er den perfekte glutenfri basis-opskrift, som du kan bruge til alle dine pizzaer.

 

Glutenfri kartoffelpizza med hjemmelavet pesto, parmesan og rucola.

Kartoffelpizzaen mætter rigtig meget og er fyldt med smag blandt andet fra den cremede, hjemmelavede pesto. Du kan også eksperimentere og lave din egen grønne pizza – byt for eksempel kartoflerne ud med søde kartofler eller løg. Du skal bruge loppefrøskaller, boghvedemel, rismel og havremel.

Antiinflammatorisk kost

Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.

Du kan også prøve mine lækre opskrifter på aubergine pizza og blomkålspizza. God fornøjelse 💛

Glutenfri kartoffelpizza - Opskrift på sund kartoffelpizza - Cathrine Yoga

Glutenfri kartoffelpizza - Opskrift på sprød kartoffelpizza

Ingredienser

Glutenfri pizzadej

  • 200 g boghvedemel
  • 100 g rismel
  • 100 g havremel
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. loppefrøskaller
  • 10 g gær
  • 350 ml vand

Pizzafyld

  • 2 stk. kartofler
  • 2 håndfulde rucola
  • 4 fed hvidløg
  • 100 g mandler
  • ½ stk. citron (skal og saft)
  • 5 spsk. olivenolie
  • 2 håndfulde basilikumblade
  • 100 g parmesan

Sådan gør du

  • Start med at lave dejen. Hæld alle de tørre ingredienser i en skål, og bland dem sammen. Bland derefter gæren sammen med olivenolien i en anden skål, og pisk det sammen. Lad det trække i et minut. Bland de tørre ingredienser sammen med gæren og olivenolien, og tilsæt vandet en smule ad gangen. Hæld mere vand i dejen, hvis den bliver for tør, så du får en fast, jævn dej. Lad dejen hvile lidt.
  • Lav en grov pesto, og kom hvidløg, olivenolie, mandler, citron, basilikum og parmesan i en minihakker.
  • Rul pizzadejen ud mellem to stykker bagepapir, så den bliver cirka to-tre mm tyk, og smør pestoen ud på pizzabunden. Skær kartoflerne i tynde skiver på et mandolinjern, og fordel dem på pizzaen. Riv lidt parmesan over pizzaen.
  • Tip: Drys lidt oregano på pizzaen, hvis du vil have den lidt mere smagfuld og krydret.
  • Bag pizzaen i ovnen i cirka 15 minutter på 200 grader.
  • Pynt den færdigbagte pizza med frisk rucola.