Glutenfri kartoffelpizza med hjemmelavet pesto, parmesan og rucola. Jeg elsker hjemmelavet pizza, men jeg vælger altid en glutenfri pizzabund for at passe på min fordøjelse. Denne sprøde pizzabund er den perfekte glutenfri basis-opskrift, som du kan bruge til alle dine pizzaer. Kartoffelpizzaen mætter rigtig meget og er fyldt med smag blandt andet fra den cremede, hjemmelavede pesto. Du kan også eksperimentere og lave din egen grønne pizza – byt for eksempel kartoflerne ud med søde kartofler eller løg. Du skal bruge loppefrøskaller (HUSK), boghvedemel, rismel og havremel.
Se også:
Yoga Retreat i Sverige >>
Yogauddannelse på Bali >>
Online Yoga Univers – Yin Yoga, meditation og mindfulness >>
Glutenfri kartoffelpizza – Opskrift på sund kartoffelpizza – Cathrine Yoga
Glutenfri kartoffelpizza
Ingredienser
Glutenfri pizzadej
- 200 g boghvedemel
- 100 g rismel
- 100 g havremel
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- 2 spsk loppefrøskaller HUSK
- 10 g gær
- 350 ml vand
Pizzafyld
- 2 kartofler
- 2 håndfulde rucola
- 4 fed hvidløg
- 100 g mandler
- ½ citron skal og saft
- 5 spsk. olivenolie
- 2 håndfulde basilikumblade
- 100 g parmesan
Sådan gør du
- Start med at lave dejen. Hæld alle de tørre ingredienser i en skål, og bland dem sammen. Bland derefter gæren sammen med olivenolien i en anden skål, og pisk det sammen. Lad det trække i et minut. Bland de tørre ingredienser sammen med gæren og olivenolien, og tilsæt vandet en smule ad gangen. Hæld mere vand i dejen, hvis den bliver for tør, så du får en fast, jævn dej. Lad dejen hvile lidt.
- Lav en grov pesto, og kom hvidløg, olivenolie, mandler, citron, basilikum og parmesan i en minihakker.
- Rul pizzadejen ud mellem to stykker bagepapir, så den bliver cirka to-tre mm tyk, og smør pestoen ud på pizzabunden. Skær kartoflerne i tynde skiver på et mandolinjern, og fordel dem på pizzaen. Riv lidt parmesan over pizzaen.
- Tip: Drys lidt oregano på pizzaen, hvis du vil have den lidt mere smagfuld og krydret.
- Bag pizzaen i ovnen i cirka 15 minutter på 200 grader.
- Pynt den færdigbagte pizza med frisk rucola.
Se også:
Blomkålspizza med tomat, pesto og ost >>
Kikærtepizza med vegetarfyld >>
Hvad er antiinflammatorisk kost?
At spise antiinflammatorisk handler om at implementere særlige krydderier og sunde ingredienser i din kost, som modvirker inflammation i kroppen. Kosten styrker dit immunforsvar, din fordøjelse, din nattesøvn og dit energiniveau. Ud over de sunde egenskaber ved antiinflammatoriske opskrifter, vil du også mærke, at dine smagsløg bliver forkælet! Opskrifterne er nemlig fulde af SMAG fra især krydderier og smagfulde grøntsager. Når maden smager af mere, vil du også opleve, at du spiser mindre, fordi du stimulerer dine smagsløg og oplever meget mere nydelse, mens du spiser. Det er vigtigt at understrege, at antiinflammatorisk kost IKKE er en kur! Det er en mindfuld livsstil, der giver kroppen alle de vigtige vitaminer og mineraler, den har brug for. Læs meget mere om antiinflammatorisk kost her >>