Bananbrød
Bananbrød – Stop madspild
Det er super nemt at lave og en god måde til at få brugt de overmodne bananer fra frugtskålen og STOPPE MADSPILD! Det er synd at smide de bananer ud, der er blevet lidt plettede, og som man ikke rigtigt har lyst til at spise! De er nemlig helt perfekte i en masse brød og kager, hvor bananerne faktisk er bedst, når de er lidt overmodne. De kan nemlig både skæres over, fryses ned og bruges i sunde smoothies eller nicecream (banan-is).
Tip!
Smelt lidt mørk chokolade i et vandbad, og pynt dit banan brød med smeltet chokolade på toppen.
Antiinflammatorisk kost
Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.
Du kan også prøve min lækre opskrift på rosinboller med kardemomme. God fornøjelse 💛
Bananbrød - Opskrift på svampet, sprødt og sundt bananbrød
Ingredienser
Bananbrød
- 4 stk. modne bananer
- 2 stk. æg
- 1 tsk. bagepulver
- 20 g smør
- 2 dl boghvedemel
- 1-2 dl rismel
- 1 tsk. vaniljepulver
- 2 spsk. agavesirup (eller honning)
- 2 spsk. sesamfrø
- 1 dl hasselnødder
- 1 tsk. kardemomme
- 1 tsk. kanel
- 0,5 tsk. havsalt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader (ikke varmluft).
- Smelt smørret, og lad det køle en smule af.
- Mos tre bananer i en skål, og bland dem sammen med æggene.
- Rist sesamfrø og hasselnødder på en pande, og hak dem bagefter.
- Læg en lille håndfuld nødder til side til at pynte bananbrødet med.
- Kom æg, bananer og smør i en skål, og tilsæt honning, ristede nødder og sesamfrø.
- Rør det hele sammen, og tilføj bagepulver, kardemomme, kanel, salt og derefter melet lidt ad gangen.
- Rør det hele godt sammen, og tilføj lidt vand, hvis dejen bliver for tør. Dejen skal være flydende og kunne hældes ned i en bageform.
- Hæld dejen i en rugbrødsform, og top den med en halveret banan, sesamfrø og hakkede hasselnødder.
- Bag bananbrødet i ovnen i 35-40 min.
- Servér bananbrødet lunt.
Fantastisk opskrift, Cathrine. Jeg tilføjede lidt ekstra hakket chokolade og havregryn 🙂 Vh Tina
Vildt nemt og lækkert. Bedste opskrift på bananbrød, jeg har prøvet. Og samtidig den sundeste, perfekt!
Nøj, hvor er det bare lækkert og nemt at lave !! Tak for opskriften 😀