Bruschetta med tomat
Bruschetta er en skøn og lækker forret – og dét er der flere dejlige grunde til. Retten er hurtig, let og enkel at tilberede, og den kan se ud på et utal af måder. Den er samtidig oplagt på menuen, hvis du har daggammelt brød liggende, som trænger til at blive brugt. Herved undgår du madspild ved at udnytte brødet på bedste vis. Og så smager bruchetta bare himmelsk!
Bruschetta med tomat
Jeg synes, at de friske tomater, den aromatiske basilikum og den bløde mozzarellaost er en skøn kontrast til det sprøde brød og den letsaltede, bitre og skarpe oliventapenade.
Vælg dine yndlings oliven
Vær opmærksom på, at der findes utrolig mange forskellige slags oliven ude i butikkerne. De har alle forskellige grader af salt, bitterhed, skarphed og frugtagtig smag. Mit bedste råd er, at du vælger den variant, som du bedst synes om og godt kan lide. Så det er bare med at smage dig frem til din favorit. Du kan også sagtens bruge grønne oliven til dine bruchetta, hvis du bedre kan lide den smag.
Og er du ikke den store oliven-fan, kan du undlade tapenaden og i stedet komme lidt finthakkede rødløg og avocado på brødet for at tilføre retten lidt ekstra smag og tekstur.
Du kan eventuelt lave en portion bønnefritter og servere sammen med dine bruchetta 😋💛
Bruschetta med tomat - opskrift med basilikum, mozzarella og hjemmelavet oliventapenade
Ingredienser
Oliventapenade
- 100 g sorte oliven (drænet vægt uden sten)
- ½-1 lille fed hvidløg
- ½-1 tsk. kapers
Bruschetta
- 1 baguette
- 2 spsk. olivenolie
- 15 cherrytomater
- 1 mozzarellaost (125 g drænet vægt)
- 2 håndfulde basilikumblade
- salt og peber
Sådan gør du
- Blend de udstenede, sorte oliven med de øvrige ingredienser til tapenaden, og smag tapenaden til
- Skær baguetten i 12 skiver, og rist skiverne på begge sider på en pande og i lidt olivenolie
- Halvér cherrytomaterne, og skær osten i mindre stykker
- Anret brødet med oliventapenade, tomater, ost og basilikum. Kom gerne lidt salt og friskkværnet peber på toppen før servering.
Kommentarer