Chokoladeboller
Der er noget helt særligt over hjemmebag og hjemmebagte chokoladeboller er ingen undtagelse. De kan nydes, som de er, men er også gode skåret over med smør på.
Chokoladeboller med mørk eller lys chokolade
Jeg har brugt nogle mørke chokoladeknapper til disse boller, men du kan også bruge en lysere chokolade. Jo højere kakaoprocenten er og dermed jo mørkere chokoladen er, jo mere bitre vil bollerne også være. Hvis du ønsker at chokoladen skal smelte lidt mere ud i bollerne, kan du i stedet bruge en plade chokolade, som du hakker groft. Du kan med fordel komme chokoladen på køl, så den ikke smelter ud i bollerne mens du laver dem, men først når de bages.
Det eneste du skal bruge
- 25 g gær
- 2 dl lunken vand
- 1 tsk. agavesirup
- ½ tsk. salt
- 2 spsk. smagsneutral olie
- 100 g havremel
- 150-185 g hvedemel
- 50 g mørke chokoladeknapper
Du kan også prøve at lave glutenfri chokoladeboller med denne opskrift: glutenfri morgenboller 🤗 Rigtig god fornøjelse 💛
Chokoladeboller - opskrift på nemme boller med chokolade
8 stk.
Forberedelse: 25 min
Tilberedning: 105 min
Ingredienser
Chokoladeboller
- 25 g gær
- 2 dl lunken vand
- 1 tsk. agavesirup
- ½ tsk. salt
- 2 spsk. smagsneutral olie
- 100 g havremel
- 150-185 g hvedemel
- 50 g mørke chokoladeknapper
Sådan gør du
- Rør gæren ud i det lunkne vand i en skål.
- Tilsæt agavesirup, salt og olie.
- Tilsæt havremel og 100 g hvedemel, og rør det sammen.
- Tilsæt resten af melet (efter behov) lidt efter lidt.
- Ælt dejen grundigt.
- Kom chokoladeknapperne i, og ælt dejen helt kort sammen, så de ikke smelter.
- Lad dejen hæve i en skål i 1 time.
- Form bollerne, og kom dem på en bageplade.
- Lad bollerne hæve i 30 min.
- Tænd ovnen på 200 graders varmluft.
- Bag bollerne i 12 minutter, til de er færdige.
- Lad bollerne køle af på en rist.
Kommentarer