Cathrine sidder i skrædderstilling på badebro ved havet på yogarejse til Zanzibar

2. september 2021

Zanzibar rejseguide – De bedste rejseoplevelser på Zanzibar

Velkommen til min Zanzibar rejseguide – Zanzibar er en af mine (og mine yogagæsters) yndlings-yogadestinationer!

“Hakuna matata,” – det udtryk møder du med det samme, du træder ud af flyet, mens en smilende chauffør kører dig mod dit hotel fra Zanzibar lufthavn. “Ingen bekymringer”, betyder det. Zanzibar har en helt særlig ro og en afslappet “hakuna matata”-stemning over sig. Zanzibar er samtidig et af de smukkeste steder, jeg har set, hvor kystlinjerne med rolige og hvide sandstrande, turkisblåt vand og hængekøjer mellem palmerne – rent faktisk ligner billederne på postkortene!

Hvis du vil på en yogaferie, er yogatilbuddene noget mindre end på for eksempel Bali, hvor yogastudierne nærmest ligger på stribe langs kysten og i Ubud. Du finder de bedste drop in-klasser i denne Zanzibar rejseguide, men vil du kombinere afslapning og stranddage med daglige yogaklasser og mærke den fulde effekt af yoga over tid, anbefaler jeg at tage på et Yoga Retreat.

Hvis du drømmer om yoga i de smukkeste omgivelser, nogle af verdens bedste strande, smagfulde retter og fantastiske naturoplevelser, er Zanzibar lige et sted for dig! Velkommen til min Zanzibar rejseguide ❤️

Zanzibar rejseguide - de bedste oplevelser og yogatips til Zanzibar

Zanzibar rejseguide – De bedste strande på Zanzibar

Zanzibar er kendt for sine postkort-lignende strande med helt hvidt sand, turkisblåt hav, svajende kokospalmer og hængekøjer, der indbyder til afslapning og velvære. Zanzibars strande skuffer aldrig! Zanzibar har nogle af verdens smukkeste strande, og du kan bruge en hel dag på bare at nyde omgivelserne og føle dig heldig over, at du er landet lige midt i paradis, mens du drikker af en frisk kokosnød. De fleste tager til Zanzibar for at slappe af og komme helt ned i gear på øens fantastiske bountystrande. Derfor bor langt de fleste turister på den nordlige del af Zanzibar. Men der findes også resorts, bungalows og hoteller langs østkysten, som er en smule mere fredelige, og hvor du kan være heldig at have stranden næsten for dig selv. Jeg har samlet de bedste strande i min Zanzibar rejseguide, du skal besøge på din rejse til Zanzibar.

Strandene på Zanzibars nordkyst

De mest populære strande ligger på Zanzibars nordkyst, hvor du blandt andet finder Kendwa Beach og Nungwi Beach, som er populære paradisstrande blandt turister. Strandene på nordkysten lokker turister til på grund af de idylliske omgivelser og mulighederne for at bade ved stranden hele dagen, fordi denne del af øen ikke er så påvirket af tidevandet som den østlige del af Zanzibar. Du finder også det største udbud af overnatningssteder, restauranter og strandbarer på den nordlige del af øen. På nordvestkysten kan du opleve farverige solnedgange over Det Indiste Ocean.

NUNGWI BEACH: Helt nordpå ligger Nungwi Beach ud for Nungwi by, som er den andenstørste by på Zanzibar. Nungwi Beach er den eneste strand på øen, hvor du både kan se solopgang og solnedgang på én dag. På Nungwi Beach kan du både slappe af ved den smukke, hvide sandstrand, mens der samtidig er liv på stranden med strandsælgere, strandbarer og restauranter. Stranden er ikke så påvirket af tidevandet som de østlige strande, så du har mulighed for at svømme og bade i havet hele dagen uden at skulle tænke på tidevandet. Nungwi er et af de steder på øen, hvor der er allermest liv, og du finder derfor både festglade unge, familier og det største udbud af shopping, spisesteder og barer af øens strandbyer. Hvis du er heldig, kan du både spotte havskildpadder og delfiner i havet.

KENDWA BEACH: Kendwa er en af de mest populære strande på Zanzibar sammen med den mere nordlige strand, Nungwi Beach. Selv om Kendwa strand også er besøgt af turister, er området meget mere roligt end Nungwi Beach, og Kendwa er derfor en perfekt mulighed for både at finde liv, ro og afslapning. Nyd den smukke udsigt fra de små strandbarer med loungemusik eller en hængekøje under svajende palmer blandt de små bungalows og hoteller, som ligger langs stranden. Vandet ud fra Kendwa strand er perfekt til en dukkert hele dagen, og du kan lede efter farvestrålende søstjerner i vandkanten. Nyd solnedgangen over det Indiske Ocean, mens du spiser aftensmad på en af restauranterne.

Zanzibar rejseguide - de bedste oplevelser og yogatips til Zanzibar

Strandene på Zanzibars østkyst

Strandene langs østkysten er langt mere fredelige end på den nordlige del af Zanzibar, og der er længere imellem hotellerne. Mange hoteller har private strand-perler, så du kan slappe af på en bountystrand, som du har (næsten) for dig selv. Strandene er helt hvide med pulveriseret sand og turkisblåt havvand, hvor tidevandet dominerer med daglige skift mellem høj- og lavvande. Nogle tider på dagen kan du bade i bølgerne, når det er højvande, og få timer senere kan vandstanden falde så meget, at du kan gå ud på havbunden blandt koraller og søpindsvin og samle muslinger og konkylier. På Zanzibars østskyst er du heldig at kunne nyde de smukkeste solopgange med din morgenkaffe i hånden til de røde og orange toner, der dominerer himlen over Det Indiske Ocean. Hvis du skal til Zanzibar, kan jeg varmt anbefale dig at gå efter et hotel med en privat strand, så du kan nyde de idylliske omgivelser uden at skulle dele oplevelsen med en masse andre turister.

MATEMWE BEACH: Matemwe er kendt for at være Zanzibars længste strand med det fineste og blødeste sand på øen. Den lange strand og de smukke omgivelser indbyder til en slentretur langs stranden i bare tæer. Tæt ved Matemwe strand ligger små, lokale fiskerlandsbyer, som giver dig et unikt indblik i den lokale kultur på Zanzibar. Ud for Matemwe ligger øens smukkeste koralrev, som er perfekt til en snorkel- eller dykkertur. Få kilometer ud for kysten ved Matenwe ligger Mnemba Island, som er Zanzibars bedste snorkelspot. På sejlturen mod koralrevet er der rig mulighed for at spotte vilde delfiner, som følger dig på vej og hopper langs bådene.

MICHAMVI BEACH: Michamvi ligger på en lille tange på Zanzibars østkyst nær byen Pingwe. Den afsides beliggenhed gør, at der ikke er mange turister, der har fundet vej til Pingwe og Michamvi strand, og du kan derfor nyde koralrevet, palmestranden og de hvide sandstrækninger næsten helt for dig selv. Der er to strande ved tangen – Michamvi Pingwe på østsiden hvor langt de fleste hoteller ligger, og Michamvi Kae på vestsiden af tangen, hvor du kan se solen gå ned – som det eneste sted på Zanzibars østside – mens du nyder dagens sidste måltid.

BWEJUU BEACH: Bwejuu strand er en af de mest rolige strandområder på Zanzibar i smukke omgivelser. Nyd den hvide sandstrand med palmetræer og turkisblåt vand, som indbyder til total afslapning i private omgivelser.

Zanzibar rejseguide - de bedste oplevelser og yogatips til Zanzibar

PONGWE BEACH: Denne lille halvmåneformede strand ligger midt på Zanzibars østkyst og er langt mindre turistet end de populære strande på nordøstsiden af øen. Pongwe Beach ligger i en bugt, så vandet er helt krystalklart og roligt. Pongwe Beach er den perfekte strand til en svømmetur i det rolige og klare vand med udsigt til strandens rolige og tropiske omgivelser. Ud for Pongwe strand ligger et fantastisk, farverigt koralrev, som du kan besøge på en kort bådtur derfra.

MUYNI BEACH: Muyni Beach er en privat strand på Zanzibars nordøst-kyst, der hører til resortet Sunshine Marine Lodge, hvor jeg afholder mine Yoga Retreats og yogauddannelser på Zanzibar. Selv om stranden er privat, skal den med på denne Zanzibar rejseguide, fordi den er så smuk og idyllisk, og du føler, du har det hele for dig selv. Vandet er turkisblåt, sandet er helt hvidt og du ligger under naturlige stråklæde parasoller og nyder den rolige og idylliske strand. Muyni Beach ligger på Zanzibars Nordøstside, som er påvirket af tidevandet, som stiger og falder i løbet af dagen. Du vil derfor både opleve højvande og meget lavvande, hvor du kan gå ud på havbunden og finde forstenede søpindsvin, skaller og koraller.

PAJE BEACH: Paje Beach er en af de mest populære strande på Zanzibars sydøstkyst med sandstrand så langt, øjet rækker, palmetræer, der svajer i vinden, og udsigt til turkisblåt vand, som indbyder til en forfriskende dukkert i havet. Paje Beach er kendt for at være Zanzibars bedste strand til vandsport, og hvis du er til kitesurfing, er Paje det perfekte sted at slå sig ned. Du kan også opleve en fantastisk dykkertur fra Paje Beach og spotte havskildpadder, farverige søstjerner, trompetfisk, muræner og en masse andre farverige fiskearter. Selv om Paje Beach er østkystens foretrukne strand, er den stadig meget mindre besøgt og mere rolig end Nungwi og Kendwa på nordvestkysten. Stranden ved Paje er det perfekte feriested for dig, der vil finde et roligt spot og nyde bountystranden om dagen og musik og festlig stemning om aftenen.

Zanzibar rejseguide - de bedste oplevelser og yogatips til Zanzibar

Zanzibar rejse guide – Yoga på Zanzibar

Zanzibar er perfekt til en yogaferie med det rolige ø-liv og strande, der indbyder til afslapning og nærvær. Zanzibar er en populær destination for Yoga Retreats, og derfor er Zanzibar også en af mine mest populære destinationer til afslappende og selvkærlige Yoga Retreats. Det meste yoga på Zanzibar foregår på resorts, hvor hotellerne tilbyder yoga til gæsterne, eller som en del af en pakke på et Yoga Retreat. Hvis du rejser rundt på Zanzibar og søger efter drop in-yogaklasser, har jeg i denne Zanzibar rejseguide samlet en liste over de steder, der tilbyder yogaklasser.

FLAME TREE COTTAGES: Flame Tree Cottages tilbyder daglige yogaklasser med vinyasa flow eller dynamisk hatha yoga på deres smukke udendørs rooftop yogastudio. Start dagen med morgenyoga, eller se solen gå ned over havet til en sunset aftenklasse.

YOGA STONE TOWN: Yoga Stone Town er Zanzibars eneste yogastudio og ligger I hovedbyen Stone Town. Yoga Stone Town er et indendørs yogastudio med daglige drop in-klasser med ashtanga yoga, hatha yoga, yin yoga og power yoga.

YOGA IN JAMBIANI: Et lille stykke fra Paje I den lille strandby Jambiani, afholder Yoga in Jambiani drop in-aftenklasser i ét med naturen midt på stranden. Du kan tilmelde dig aftenklasserne mandag eller onsdag og dyrke yoga på stranden, mens solen går ned over havet.

SUNSHINE MARINE LODGE: Flere resorts og hoteller har deres egen yogashala, hvor de tilbyder daglige yogaklasser til deres gæster. Når man dyrker yoga over længere tid, oplever man virkelig yogaens healende effekt på krop og sind. Sunshine Marine Lodge er mit favoritsted til Yoga Retreats på Zanzibar. Hvis du booker overnatninger på Sunshine Marine Lodge, kan du melde dig på yogahold med en lokal yogalærer. Hvis du booker et Yoga Retreat på Zanzibar, er det med en fast yogalærer og et program med daglige yogaklasser.

Zanzibar rejseguide - de bedste oplevelser og yogatips til Zanzibar

Zanzibar rejse guide – Oplev Stone Town

Smalle, snoede gader, små butikker med håndlavede souvenirs, lokale markeder med fisk og krydderier og interessante og barske historiske seværdigheder. Når du besøger Zanzibar, må du ikke snyde dig selv for et besøg i hovedbyen Stone Town, hvor du får et unikt indblik i Zanzibars historie, de lokales dagligdag og den multikulturelle kultur, der præger Zanzibar.

Mange vælger at overnatte i Stone Town for at opleve og bo i den lille, hyggelige hovedby. Hvis du ikke vil undvære det idylliske strandliv alt for længe, kan du sagtens opleve byen på en dagstur. Flere hoteller arrangerer shuttle til Stone Town, så du kan besøge markeder, butikker og de historiske seværdigheder om dagen og slutte dagen af med en hyggelig middag på en rooftop-restaurant, hvor du kan se solen gå ned over bliktagene i byen

Tip! Det er god skik at dække skuldre og knæ til, når du er i Stone Town, men det er ikke et krav. Byen er multikulturel, men modsat fastlandet Tanzania er 99 procent af indbyggerne på Zanzibar muslimer, mens de i Tanzania er en blanding af muslimer og kristne.

Zanzibar rejseguide - de bedste oplevelser og yogatips til Zanzibar

Gå på opdagelse i Stone Towns snoede gader

Selv om Stone Town er Zanzibars hovedby, er byen lille nok til, at du kan opleve byen på en dagstur. Gå på opdagelse i Stone Towns smalle butiksstræder, og far vild i de snoede gader. Selv om det kan virke uoverskueligt at finde rundt, ender du pludselig ved kysten, ved markedet eller ved det samme stræde, hvor du startede.

Gå tilbage i historien

I 1800-tallet var Stone Town handelscentrum for flere forskellige kulturer – blandt andet afrikansk, indisk, arabisk og europæisk, som alle har sat sine præg på Stone Town. Stone Town var blandt andet handelscentrum for krydderier og madvarer, og Stone Towns historie har sat tydelige spor på blandt andet byens arkitektur, madmarkederne og den multikulturelle lokalbefolkning.

Stone Towns historie har dog også en mørkere side, da byen var handelscentrum for afrikanske slaver, som blev fragtet til og solgt fra Stone Town. Gå tilbage i Stone Towns uhyggelige historie, og besøg området ved Anglican Cathedral, som er mindemærket for slavemarkedet, som lukkede i 1873.

På din historiske vandring gennem byen vil du også komme forbi Stone Towns gamle fort og The House of Wonders, som er Stone Towns største og højeste bygning og tidligere palads for sultanen af Zanzibar.

Håndlavede souvenirs

Finurlige masker, træfigurer formet som vilde dyr, skåle af kokosskal med mosaikmønster, mønstrede saronger og håndflettede kurve og hatte. Stone Town har et unikt udbud af lokale souvenirs! Du kan både finde masker, magneter og figurer, som du finder i alle souvenirbutikker på Zanzibar, men der findes også et væld af interessante lokale butikker med helt unikt håndværk. Gå efter farverigt og mønstret stof, sjove masker, frisk ingefær (som smager af meget mere end det, vi køber i Danmark) eller flotte træfigurer eller -skåle. Husk at prutte om prisen med gadesælgerne.

Darajani market

Far vild på det store, lokale marked i Stone Town, hvor du finder alt lige fra frisk frugt til krydderier, fisk, tøj, legetøj og lokale souvenirs. Darajani market er en god måde at opleve det lokale liv i Stone Town, da de lokale både køber ind, sælger og holder til ved Darajani market, som agerer samlingspunkt for lokalbefolkningen i udkanten af Stone Towns gamle bymidte. Zanzibar er især kendt for sine friske og duftende krydderier, og du finder et stort udvalg på markedet.

Ikonisk arkitektur

Stone Town er kendt for sine smukke, udskårne trædøre, og mange vælger at gå på ”dør-safari” for at spotte nogle af de mest ikoniske døre i byen. Den ældste dør er fra 1694, og de største og smukkest udskårne døre var dengang et symbol på, hvor rig familien i huset var. En af de mest berømte og overdådige døre tilhører tidligere handelsmand og slavehandler Tippu Tipp. På din arkitektoniske vandring kommer du blandt andet også forbi Freddie Mercurys barndomshjem i Stone Town.

Stranden i Stone Town

Stone Town ligger lige ud til kysten, hvor du kan vandre langs strandpromenaden, få noget at spise eller drikke på en restaurant eller sidde og nyde udsigten til Prison Island. Stranden ved Stone Town er ikke en af Zanzibars smukkeste strande, men hvis du bor i Stone Town, kan du sagtens nyde strandlivet og tage en dukkert i havet.

Zanzibar rejse guide – Oplevelser på Zanzibar

Zanzibar er meget mere end lange, hvide bountystrande og svajende palmer. Sejl ud på havet, besøg Stone Town, eller duft, og smag Zanzibars friske og eksotiske krydderier.

Krydderisafari

Zanzibar kaldes også for krydderiøen, fordi den i mange år var handelscentrum for friske krydderier og frugter. Der ligger flere krydderiplantager på Zanzibar, som du kan besøge og se, hvor de dyrker krydderier, urter og frugter. Zanzibar er især kendt for sine eksotiske krydderier – især vanilje, kanel, muskatnød, nelliker og sort peber. På vores Yoga Retreat på Zanzibar har vi arrangeret en fantastisk krydderisafari, som slutter med et besøg i et lokalt hjem, hvor gæsterne smager lokale, krydrede retter. På krydderituren kan du også købe de friske krydderier, og jeg vil helt klart anbefale at købe krydderier med hjem!

Zanzibar rejseguide - de bedste oplevelser og yogatips til Zanzibar

En dag på havet

Det Indiske Ocean er ikke blot betagende at se på – du kan også få helt unikke oplevelser både over og under vandet.

SNORKELTUR: Zanzibar er kendt for sine smukke koralrev med farverige fisk og er en helt perfekt destination, hvis du vil dykke eller snorkle. Den lille ø Mnemba Island ud for Zanzibars østkyst har det smukkeste koralrev, og på sejlturen dertil kan du være heldig at spotte hoppende delfiner. Husk at vælge et certificeret dykkerbureau. Vi booker altid hos Sunshine Marine Lodge Dive Point, som arrangerer ture med respekt for dyrelivet. På vores Yoga Retreat på Zanzibar har gæsterne mulighed for at komme med på en snorkeltur til Mnemba Island, og jeg anbefaler den altid! Den er helt fantastisk, og vi har set delfiner næsten hver gang.

SEJLTUR: Hvis du hellere vil blive oven vande, kan du sejle en tur ud og se solnedgangen i en af Zanzibars små ikoniske træbåde ”dhows”, som du finder overalt omkring kysten.

KITESURFING: Hvis du er til lidt mere action, er Zanzibar et af Østafrikas bedste surfspots til både surfere og kitesurfere. Du finder gode forhold til surfing og kitesurfing langs det meste af Zanzibars østkyst, men især på Paje Beach.

Zanzibar rejseguide - de bedste oplevelser og yogatips til Zanzibar

Afrikansk massage

Du må ikke snyde dig selv for en afrikansk massage på din rejse til Zanzibar. På mine Yoga Retreats på Zanzibar har daglige yogaklasser kombineret med afrikansk massage været guld værd for min ryg! Du kan booke behandlinger på de fleste hoteller og resorts.

Traditionel masaidans

Vi slutter altid vores Yoga Retreats på Zanzibar af med at se traditionel masaidans. De fleste hoteller eller restauranter kan arrangere masaidans, og det er en helt unik oplevelse at se den traditionelle stammedans.

Zanzibar rejseguide - de bedste oplevelser og yogatips til Zanzibar

Zanzibar rejseguide – Restauranter på Zanzibar

Restauranter i Stone Town

EMERSON ON HURUMZI: Nyd en cocktail til solnedgangen på denne skønne overdækkede rooftop-restaurant midt i Stone Town. Når du træder ind i restauranten, får du en følelse af at være midt i 1001 nats eventyr, mens du får serveret lækre swahili-retter.

AFRICA HOUSE HOTEL: Se solen gå ned over havet på denne smukke rooftop-restaurant med udsigt over Det Indiske Ocean. Nyd en drink og et lækkert måltid til Stone Towns bedste udsigt.

PARK HYATT: Lige ud til kysten ligger dette smukke hotel med restaurant på terrassen med havudsigt. Nyd en frokost under parasollen efter din byvandring, eller spis en middag, mens du ser solen gå ned over havet.

Zanzibar rejseguide - de bedste oplevelser og yogatips til Zanzibar

Restauranter langs kysten

Nungwi:

ESSQUE ZALU ZANZIBAR: Gå ud på havet på ”The Jetty” ad restaurantens fine træmole, spis en frokost midt på havet, og smag ”ndogo ndogo” – Zanzibars bedste tapas! Der er blandt andet et lækkert udvalg af vegetarretter og friskfanget fisk.

Pingwe:

THE ROCK: Ud for stranden i Pingwe ligger Zanzibars mest unikke restaurant placeret på en klippesten midt i havet. Nyd en frokost eller aftensmad af friskfanget fisk og lækre specialiteter med havudsigt fra alle sider.

Matemwe:

VILLA KIVA: Du kan både få serveret friskfanget fisk og en blanding af swahili og europæiske – især italienske – retter på denne skønne restaurant. Du kan vælge at nyde dit måltid i haven, på den smukke bambusveranda med havudsigt eller med fødderne i sandet.

Zanzibar rejseguide: Det skal du vide inden din rejse til Zanzibar

Hvor ligger Zanzibar?

Zanzibar er en lille paradisø i Tanzania i det østlige Afrika. Det tager kun 30 minutter at flyve fra lufthavnen på fastlandet i Tanzania til Zanzibar, så du kan derfor nemt kombinere din rejse til Zanzibar med safari og oplevelser i Tanzania og afslutte din ferie med yoga og afslapning på en af Zanzibars smukke strande.

Hvordan kommer man til Zanzibar?

Du flyver til Zanzibar og mellemlander ofte i Doha eller i Dar es-Salaam i Tanzania, inden du flyver til Zanzibar. Jeg vil anbefale dig at bestille lufthavnstransfer til dit hotel. Ofte tilbyder hotellerne mulighed for transfer.

Hvordan kommer man rundt på Zanzibar?

Den bedste måde at komme rundt på Zanzibar er ved at booke en privatchauffør, da offentlig transport ikke er særlig veludviklet. De fleste hoteller har tilknyttet en chauffør, som kan du booke til lufthavnstrasfer eller tue.

Hvor stor er Zanzibar?

Zanzibar er på størrelse med Lolland-Falster, så du kan nemt komme rundt på øen, hvis du har en eller to uger ferie og opleve både Stone Town og flere strandbyer på Zanzibar.

Hvornår er det bedst at rejse til Zanzibar?

Det er bedst at rejse til Zanzibar fra december til februar, som er Zanzibars højsæson, eller fra juni til oktober. Zanzibars regnsæson ligger i november, april og maj.

Hvad spiser man på Zanzibar?

Zanzibars har et stort udvalg af friskfangede fisk og krydret mad. Gå efter lokale swahili-retter eller spændende og smagfulde vegetarretter. Maden på Zanzibar bærer præg af den multikulturelle kultur og de mange handelsmænd fra alle verdenshjørner, der har bosat sig på øen.

Er Zanzibar trygt?

Du bliver mødt af den sødeste lokalbefolkning på Zanzibar, og det føles trygt og sikkert både ved kystbyerne, på strandene og i Stone Town. Dog skal du altid udvise generel forsigtighed på din rejse.

Zanzibar rejseguide – Praktiske informationer

VALUTA: Den lokale valuta på Zanzibar er Tanzania shilling (TZS), men de bruger ofte amerikanske dollars (USD), så jeg anbefaler altid, at du hæver amerikanske dollars hjemmefra, da der er få steder, du kan hæve på Zanzibar.

RELIGION: 99 procent af befolkningen på Zanzibar er muslimer – modsat fastlandet på Tanzania, hvor befolkningen hovedsageligt er en blanding af muslimer og kristne. På hotellerne og strandene kan du gå let påklædt, men det er god skik at dække knæ og skuldre, når du besøger Stone Town.

TIDSFORSKEL: Tidsforskellen mellem Zanzibar og Danmark er +1 time ved dansk sommertid og +2 timer ved dansk vintertid.

Namasté – og god rejse til Zanzibar! Kommentér endelig, hvis du har spørgsmål – eller når du har brugt denne Zanzibar rejseguide ❤️

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.