Fyldte søde kartofler med mexicansk fyld
Fyldte søde kartofler med mexicansk fyld
I denne opskrift er jeg inspireret af Mexico – og har fyldt de søde kartofler med sorte bønner, grøntsager og en lækker hjemmelavet avocado-dressing.
Stop madspild
Det er også en god ”stop-mad-spild”-opskrift. Vi danskere smider hvert år 700.000 tons mad ud, der kunne være blevet spist, hvilket både er uhensigtsmæssigt for vores økonomi og klimaet. Derfor er jeg stor fortaler for at undgå madspild. Så hvis du har noget af den mexicanske sovs i overskud, kan du let fryse den ned til senere brug, men den fungerer også rigtig godt i blandt andet madpandekager og mine lækre sprøde vegetar quesadillas dagen efter!
Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask
Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.
Du kan også prøve mine lækre opskrifter på afrikansk gryderet og thaisuppe. God fornøjelse 💛
Fyldte søde kartofler med mexicansk fyld - opskrift på sund og varmende vintermad
Ingredienser
Søde kartofler
- 6 stk. søde kartofler
Mexicansk fyld
- 1 tsk. olie
- 2 stk. mindre røde løg
- 1 stort fed hvidløg
- 1 dåse tomatpasta (ca. 140 g)
- 1 stk. forårsløg
- 150 g sorte bønner
- 10 stk. cherrytomater
- 100 g majs
- 1 spsk. ahornsirup
- ½ tsk. koriander
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. chiliflager
- ½ dl vand
Avocado-dressing:
- 1 stk. avocado
- 1 lille fed hvidløg
- ½ tsk. citronsaft
- ½ tsk. ahornsirup
- 1 spsk. tahin
- 1-1½ spsk. vand
- 1 knivspids salt
Søde kartofler og mexicansk fyld:
- Vask de søde kartofler grundigt. Skær et langt snit ned gennem dem på langs og kom dem derefter på en bageplade. Bag dem i ovnen på 200 grader varmluft i en lille time til de er møre.
- Hak løgene fint, pres hvidløget og steg det hele i lidt olie i en gryde.
- Kom tomatpasta og de forskellige krydderier i gryden, og lad det hele stege kort.
- Tilsæt vand, ahornsirup og tomater skåret i kvarte til gryden.
- Når det hele har kogt let i ca. 10 minutter under låg tilsættes majs og sorte bønner.
- Kig til retten undervejs, og tilsæt vand ved behov (fyldet må ikke være for vandet, men det må heller ikke brænde på).
- Servér de søde kartofler med fyld, dressing og friske skiver af forårsløg og koriander.
Avocado-dressing:
- Blend alle ingredienserne sammen til du får en cremet dressing, tilsæt vand efter behov og smag til med salt.
Kommentarer