Græskarmuffins med cashew-frosting
Krydrede græskarmuffins
Disse krydrede græskarmuffins er et ægte efterårshit herhjemme. De er lavet med hokkaido græskar, hvis naturlige sødme går rigtig godt sammen med de varme krydderier. Græskaret er ligeledes med til at gøre disse lækre muffins svampede og bløde i konsistensen. De kan derfor også let fryses ned og tøs op igen uden at blive tørre, hvis du ønsker at lave en større portion, så du har til hele efteråret.
Cashew-frosting: det lille ekstra
De kan nydes, som de er, men hvis du ønsker dem en tand mere søde og lækre, kan jeg i høj grad anbefale, at du laver en skøn cashew-frosting til dem!
Det skal du bruge til din frosting
- 200 g cashewnødder
- 1¼ dl kokosmælk (den fede del)
- 1 tsk. ahornsirup
- ½ spsk. kokosolie
- 1 vaniljestang (kornene)
- ¼ tsk. citronskal
- 2 spsk. kokossukker
- ½ tsk. ægte kanel
- 1 lille knivspids salt
- 1 tsk. pumpkin spice krydderi
Du kan også prøve mine lækre opskrifter på æblemuffins med kanel og verdens bedste chokoladekage. God fornøjelse 💛
Græskarmuffins med cashew-frosting - opskrift på sunde, søde og svampede muffins med græskar
ca. 10 stk.
Forberedelse: 25 min
Tilberedning: 1 time
Ingredienser
Græskarmuffins:
- 8 stk. bløde dadler uden sten (ca. 100 g)
- 50 g ahornsirup
- 200 g græskarpure
- 50 g kokosolie
- 100 g mælk (alle typer)
- 110 g havremel
- 30 g kartoffelmel
- 30 g mandelmel
- ¼ tsk. citronskal (til topping)
- ½ spsk. citronsaft
- 1½ tsk. bagepulver
- ½ tsk. natron
- 1 tsk. ægte kanel
- 1 knivspids salt
- 2½ tsk. pumpkin spice krydderi (se link til opskrift øverst på siden)
- 2 håndfulde valnødder
Cashew-frosting:
- 200 g cashewnødder
- 1¼ dl kokosmælk (den fede del)
- 1 tsk. ahornsirup
- ½ spsk. kokosolie
- 1 vaniljestang (kornene)
- ¼ tsk. citronskal
- 2 spsk. kokossukker
- ½ tsk. ægte kanel
- 1 lille knivspids salt
- 1 tsk. pumpkin spice krydderi (se link til opskrift øverst på siden)
Græskarmuffins:
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Lav græskarpuré ved at dampe hokkaido græskar (fjern skrællen), der er skåret i tern, i ca. 20 min. til de er møre, og blend det hele godt sammen.
- Blend græskarpuré, dadler, ahornsirup, mælk, citronsaft og kokosolie sammen i en blender.
- Bland bagepulver, natron, havremel, kartoffelmel, mandelmel, kanel, salt og pumpkin spice krydderi godt sammen i en stor skål.
- Kom den blendede masse over i skålen og rør det hele sammen. Det hele skal blandes godt, men rør ikke for meget eller længe i massen, da det kan gøre den mere klæg.
- Hak valnødderne groft, og vend dem let i dejen.
- Smør muffinsformene med lidt olie, og fordel herefter dejen i formene. Fyld dem ca. ¾ op.
- Bag dine muffins i ca. 25 minutter, men kig gerne til dem undervejs, så de ikke risikerer at blive tørre (bagetiden afhænger af størrelsen på dine muffinsforme).
- Lav frosting, kom det i en sprøjtepose og kom det på kagerne inden servering, hvis du ønsker. Pynt med lidt revet citronskal på toppen.
Cashew-frosting:
- Sæt cashewnødderne i blød i minimum 4 timer i koldt vand eller minimum 1 time i kogt varmt vand (nødderne skal ikke koges).
- Sæt din kokosmælk i køleskabet i minimum 1 time, så du nemmere kan tage den fede del af kokosmælken fra til brug.
- Kom alle ingredienserne i en blender eller foodprocessor, og kør det hele godt sammen til du får en glat og cremet frosting. Tilsæt eventuelt lidt vand undervejs ved behov (du kan bruge vandet fra kokosmælken), men pas på du ikke kommer for meget væske i, da det vil gøre frostingen for våd til at kunne sprøjtes på kagerne senere. Hvis frostingen er lidt flydende, kan den kommes kort i køleskabet eller fryseren, så den sætter sig (den vil sætte sig, fordi kokosmælken og kokosolien vil blive mere fast, når det er under 25 grader).
Tip!
- Hvis du har valgt at komme frosting på dine muffins, så opbevar kagerne i køleskabet inden servering, da frostingen godt kan smelte lidt ved stuetemperatur.
Kommentarer