Græskar trøfler med chokolade

Græskar trøfler med chokolade

Lækre græskar trøfler med chokoladeovertræk!

Spis efter sæson

Efterår og vinter er græskarsæson, og hokkaido græskaret må siges at være min absolutte favorit. Dens flotte farve samt runde, cremede og milde smag gør, at den egner sig rigtig godt til alt lige fra supper, salater og gryderetter til snacks, smoothies, tilbehør, desserter og meget mere – og disse lækre græskar trøfler er ingen undtagelse.

Græskar trøfler til Halloween

Du kan servere dem som en snack på halloween-bordet, eller blot nyde dem som de er til enhver anden lejlighed. Hokkaido græskarret er ”kun” i sæson fra august til december, så det er med at nyde dem, mens de er her 🎃  

Prøv også nogle af mine andre opskrifter med græskar Efterårssalat med græskar, Græskargryde eller denne skønne Græskarmos 💛

Græskar trøfler med chokolade

Græskar trøfler med chokolade - opskrift på sunde og søde efterårstrøfler

Ingredienser

Græskartrøfler med chokolade

  • 2½ dl græskarpuré
  • 1½ dl fint kokosmel
  • ½ dl mandelmel
  • 1½ spsk. ahornsirup
  • 1½ spsk. kokossukker
  • 1 tsk. kanel
  • ½ tsk. nellike
  • ½ tsk. muskatnød
  • ¼ tsk. gurkemeje
  • ½ spsk. blød kokosolie
  • 2 knivspids salt
  • 200 g mørk chokolade
  • Saltflager til topping

Sådan gør du:

  • Græskarpuré laves ved at dampe hokkaido græskar (fjern skrællen), der er skåret i tern i ca. 20 minutter, indtil de er møre og efterfølgende blende dem til en puré.
  • Bland den afkølede eller kolde græskarpuré med alle de øvrige ingredienser - undtagen mørk chokolade og flagesalt. Pas på med ikke at tilføje større mængder krydderier til massen, end hvad der er angivet, og start eventuelt med at tilsætte lidt af de forskellige krydderier ad gangen, så du kan smage massen til undervejs, da trøflerne ellers kan blive for stærke i smagen.
  • Rul massen til kugler i den ønskede størrelse, og kom dem i fryseren i minimum 1 time, da det gør dem lettere at overtrække med chokolade.
  • Smelt chokoladen i et vandbad, og overtræk trøflerne med chokolade. Top de chokoladeovertrukne trøfler med lidt flagesalt inden chokoladen størkner helt. Sæt dem efterfølgende på køl, da de nydes bedst afkølede.

Tip!

  • Tilsæt melet lidt efter lidt og eventuelt mere ved behov, så du opnår den ønskede konsistens. Kom eventuelt en lille smule vand på hænderne, når du ruller massen til kugler, så de ikke klistrer sig til dine hænder.