Græskarmos

Græskarmos - Opskrift på græskarmos med parmasan og hokkaido
Græskarmos er fyldt med varme og smag! Jeg elsker efterårets magi og lækre grøntsager! Hokkaido græskar tilfører efteråret sødme, og så er det fyldt med blandt andet A-, B-, og C-vitaminer, som styrker dit immunforsvar og modvirker inflammationer i de kolde efterårs- og vintermåneder. Det søde hokkaido græskar gør mosen cremet og mild, og græskarmosen er perfekt som tilbehør eller som hovedelement i dit måltid. Brug for eksempel mosen som tilbehør til din din aftensmad eller salat eller som dip til grøntsagsstænger, bagte rodfrugter eller sprøde bønnefritter.

 

Tip!

Du kan tage græskarkernerne fra og bruge dem som topping til en lækker salat. Rens dem for græskarkød, kog dem i vand, og bag dem i ovnen på en bageplade i cirka 30 minutter med lidt olie og salt, til de er sprøde.

Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask

Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.

Du kan også prøve mine lækre opskrifter på kartoffelmos med gulerødder og gulerodsmos. God fornøjelse 💛

Græskarmos - Opskrift på græskarmos med parmasan og hokkaido
5 baseret på 1 anmeldelser

Græskarmos - Opskrift på græskarmos med parmasan og hokkaido

Ingredienser

Græskarmos

  • 1 stk. hokkaido græskar
  • 1 tsk. smør
  • ½ bundt friske krydderurter f.eks. timian, oregano eller basilikum
  • 1 stk. løg
  • 3-4 fed hvidløg
  • 1-2 dl fløde
  • 1-2 dl parmesan
  • 1 håndfuld mandler

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 graders varmluft.
  • Halvér dit hokkaido græskar, fjern kernerne, og rens det. Læg de to halve græskarstykker på en bageplade med indersiden opad, og smør græskarstykkerne ind i olivenolie og havsalt. Bag græskarstykkerne i cirka 25 minutter, til de er bløde og møre, og skær dem derefter i mindre stykker.
  • Hak krydderurter, løg og hvidløg, og svits dem på en pande. Tilsæt fløde, og lad det koge op.
  • Blend græskarstykkerne med flødeblandinden, hæld det tilbage over i en gryde med let varme, og smag til med parmesan, havsalt og peber.
  • Pynt græskarmosen med ekstra krydderurter eller saltede mandler.