Gulerodssalat
Gulerodssalat med appelsin, dadler og valnødder er en skøn salat, der går rigtig godt som både tilbehør til aftensmaden, en selvstændig ret eller et sundt og nærende mellemmåltid.
Gulerodssalat med appelsin, dadler og valnødder
Gulerodssalaten har en god balance mellem det søde fra gulerødderne og dadlerne, det let syrlige fra appelsinerne og det sprøde, let fede og salte fra valnødderne. Salaten er god for både dine smagsløg og din krop, da den er rig på frugt og grønt, som indeholder mange vigtige vitaminer og mineraler samt kostfibre, som især grove grøntsager, blandt andet gulerødder, indeholder.
En hyldest til gulerødder
Gulerødder indeholder betacaroten (A-vitamin), der virker antiinflammatorisk på din krop. Betacaroten finder du også i søde kartofler, spinat, grønkål, tomater og peberfrugt. Jeg elsker selv at bruge gulerødder i mad, kager og smoothies – og kan blandt andet anbefale dig at prøve min sunde gulerodssuppe, min gulerodssmoothie eller denne skønne raw gulerodskage 😋💛
Gulerodssalat - opskrift på en frisk salat med gulerod, appelsin og dadler
Ingredienser
Gulerodssalat
- 250 g gulerødder
- 7 stk. dadler
- 2-3 stk. appelsin
- 1 dl ristede, evt. let saltede valnødder
Sådan gør du
- Vask og skræl gulerødderne.
- Riv 100 g af gulerødderne groft- og de resterende 150 g fint på et rivejern.
- Fjern stenene fra dadlerne, og skær dem i mindre tern.
- Skær skrællen af appelsinerne med en kniv, så alt det hvide kød skæres fra.
- Skær appelsinerne i både ved at skære ind mellem lamellerne, så kun frugtkødet skæres fri.
- Bland det hele sammen i en skål lige inden servering.
Noter!
- Pres evt. lidt af væden fra de fintrevne gulerødder fra, hvis salaten ikke skal serveres med det samme, så den ikke virker våd, når den skal nydes. Kom først nødderne i, lige inden salaten skal nydes, så de forbliver sprøde.
Kommentarer