Sund gulerodssuppe

Sund gulerodssuppe - Opskrift på antiinflammatorisk, sund gulerodssuppe
Sund gulerodssuppe med kokosmælk ❤️ Denne cremet gulerodssuppe er sød, rund og dejlig i smagen. Der er en knivskarp balance mellem det søde fra grøntsagerne – og det kraftfulde fra krydderier, hvilket giver suppen et ordentlig spark af smagsindtryk. Det er vigtigt at stimulere alle sanserne, således at kroppen føler sig tilfredsstillet og sensorisk mættet. Jo kraftigere og stærkere retten er, desto mere mætter den.


Sund gulerodssuppe med karry

Denne cremet gulerodssuppe a la mulligatawny suppe er lavet på denne mellemstærke karry, der består af gurkemeje, spidskommen, koriander, gule sennepsfrø, paprika, fennikelfrø, hvidløg, sort peber og allehånde. Alle antiinflammatoriske krydderier. Hvis du har børn, kan du lave suppen med lidt mindre karry-krydderi. Jeg har desuden tilsat en masse skønne grønsager, der sagtens kan erstattes med andre i tilsvarende mængde. Servér retten med brød eller en grøn salat.

Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask

Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.

Du kan også prøve mine lækre opskrifter på cremet ærtesuppe og butternut squash suppe. God fornøjelse 💛

Sund gulerodssuppe - Opskrift på antiinflammatorisk, sund gulerodssuppe
5 baseret på 4 anmeldelser

Sund gulerodssuppe - Opskrift på antiinflammatorisk, cremet gulerodsuppe

Ingredienser

Sund gulerodssuppe

  • 300 g gulerødder
  • 140 g søde kartofler
  • 65 g løg
  • 2 spsk. kokosolie
  • 2 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. karry
  • 1 tsk. kanel
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1 dåse kokosmælk (400 ml)
  • 4 dl vand
  • 1 tsk. urtebouillon

Sådan gør du

  • Skræl, snit og skær gulerødder, søde kartofler og løg i grove tern.
  • Varm kokosolien i en stor gryde med høje kanter.
  • Tilsæt gulerødder, søde kartofler og løg og lad det stege i 5 minutter. Tilsæt gurkemeje, karry, kanel og laurbærblad i gryden. Lad det stege i gryden, så krydderiernes smage fremhæves.
  • Tilsæt kokosmælk, vand og urteboullion. Lad suppen simre i 30 minutter. Herefter fjernes laurbærblade fra suppen.
  • Sluk for blusset, når grønsagerne er helt møre. Blend suppen fint og rund i en blender. Tilsæt evt. lidt kokosmælk, plantemælk eller vand, hvis den skal være mere flydende. Jeg kan godt li’ den cremet og tyk.
  • Tip: Hvis der kommer gæster, kan jeg anbefale at smage suppen til med et enkelt fingerspids safran, der både giver en rødlig farve, er utrolig aromatisk og giver retten kraft.
  • Servér gulerodssuppen med friske gulerødder, kokoschips og saltede mandler.