Cremet ærtesuppe

Cremet ærtesuppe - Opskrift på lækker og sund ærtesuppe med mandler

Frisk og cremet ærtesuppe med knasende mandler på toppen 🌱 Få opskriften på verdens bedste ærtesuppe med sunde grøntsager og cremet fløde! Du kan nemt lave en vegansk ærtesuppe ved at bruge plantebaseret fløde i stedet for almindelig fløde. Min cremede ærtesuppe smager også fantastisk med kokosmælk. Jeg vælger altid økologiske grøntsager – både friske og frosne. Økologiske grøntsager smager af meget mere og er mere mindfulde for både kroppen og miljøet. Hvis du har økologiske ærter til overs, kan du bruge dem i min cremede ærtedip med avokado – Find den under opskriften.

Tip! Servér ærtesuppen med ristede mandler og friske ærteskud på toppen.

Cremet ærtesuppe - Opskrift på lækker og sund ærtesuppe med mandler

Cremet ærtesuppe - Opskrift på sund ærtesuppe med mandler og ærteskud

Ingredienser

Cremet ærtesuppe

  • 350 g økologiske ærter (frost)
  • 2 stk. skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 1 stk. citron
  • 1-2 dl fløde eller plantebaseret fløde
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • ½ l vand
  • 1 tsk. grøntsagsbouillon
  • 0,5 tsk. havsalt

Topping

  • 2 dl mandler
  • 2 håndfulde ærteskud

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg, og steg det i bunden af en gryde med lidt olivenolie.
  • Tilsæt æbleeddike og frosne ærter.
  • Hak persille groft, og kom det i gryden. Lad det hele stege under omrøring, til eddiken er fordampet.
  • Tilsæt cirka ½ l vand, så det dækker alle grøntsagerne, og lad det hele koge op i cirka otte minutter.
  • Tag gryden af varmen, og blend suppen jævnt med en stavblender.
  • Sæt gryden tilbage på blusset, og varm den op med lidt fløde. Brug plantebaseret fløde, hvis du vil have en vegansk ærtesuppe.
  • Smag suppen til med salt, peber og citronsaft.
  • Rist mandler på en tør pande, og hak den i grove stykker.
  • Servér suppen varm med hakkede mandler og ærteskud på toppen.