Cremet ærtesuppe

Cremet ærtesuppe - Opskrift på lækker og sund ærtesuppe med mandler
Frisk og cremet ærtesuppe med knasende mandler på toppen 🌱 Få opskriften på verdens bedste ærtesuppe med sunde grøntsager og cremet fløde! Du kan nemt lave en vegansk ærtesuppe ved at bruge plantebaseret fløde i stedet for almindelig fløde. Min cremede ærtesuppe smager også fantastisk med kokosmælk. Jeg vælger altid økologiske grøntsager – både friske og frosne. Økologiske grøntsager smager af meget mere og er mere mindfulde for både kroppen og miljøet. Hvis du har økologiske ærter til overs, kan du bruge dem i min cremede ærtedip med avokado – Find den under opskriften.


Tip!

Servér ærtesuppen med ristede mandler og friske ærteskud på toppen.

Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask

Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.

Du kan også prøve mine lækre opskrifter på butternut squash suppe, sund gulerodssuppe eller broccolisuppe. God fornøjelse 💛

Cremet ærtesuppe - Opskrift på lækker og sund ærtesuppe med mandler

Cremet ærtesuppe - Opskrift på sund ærtesuppe med mandler og ærteskud

Ingredienser

Cremet ærtesuppe

  • 350 g økologiske ærter (frost)
  • 2 stk. skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 1 stk. citron
  • 1-2 dl fløde eller plantebaseret fløde
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • ½ l vand
  • 1 tsk. grøntsagsbouillon
  • 0,5 tsk. havsalt

Topping

  • 2 dl mandler
  • 2 håndfulde ærteskud

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg, og steg det i bunden af en gryde med lidt olivenolie.
  • Tilsæt æbleeddike og frosne ærter.
  • Hak persille groft, og kom det i gryden. Lad det hele stege under omrøring, til eddiken er fordampet.
  • Tilsæt cirka ½ l vand, så det dækker alle grøntsagerne, og lad det hele koge op i cirka otte minutter.
  • Tag gryden af varmen, og blend suppen jævnt med en stavblender.
  • Sæt gryden tilbage på blusset, og varm den op med lidt fløde. Brug plantebaseret fløde, hvis du vil have en vegansk ærtesuppe.
  • Smag suppen til med salt, peber og citronsaft.
  • Rist mandler på en tør pande, og hak den i grove stykker.
  • Servér suppen varm med hakkede mandler og ærteskud på toppen.