Rødbedesuppe

Rødbedesuppe, der styrker immunforsvaret ♥ Jeg elsker rødbedens smukke lyserøde farve – og den dejlige milde jordsmag samt sødmen. Cremet rødbedesuppe smager så skønt, når rødbedens jordsmag får et syrligt twist af lime. Syre komplementerer nemlig sødmen så godt.  Jeg anbefaler igen og igen varme retter, hvis du har brug for ro i maven.

Antiinflammatorisk kost – Spis dig glad, sund og rask

Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.

5 baseret på 2 anmeldelser

Rødbedesuppe - Opskrift på antiinflammatorisk, sund suppe med rødbede

Ingredienser

Rødbedesuppe

  • 700 g rødbeder
  • 2 spsk. kokosolie
  • 1 dåse kokosmælk
  • ½ stk. porre
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk. løg
  • 1 tsk. oregano
  • 1 stk. lime (saften)
  • 1 stk. chili uden kerner
  • 1 l vand
  • ½ tsk. koriander

Topping

  • 1 spsk. kokoschips
  • 1 stk. beder eller rødbeder

Sådan gør du

  • Skræl, snit og skær rødbederne i små tern.
  • Varm kokosolien i en stor gryde med høje kanter, så den røde farve holder sig i gryden.
  • Tilsæt rødbeder, løg, hvidløg, porre og koriander i gryden og lad det stege i 5 minutter. Tilsæt kokosmælk og lad det koge op. Tilsæt frisk chili (uden kerner), oregano samt vand i gryden. Lad suppen simre i 30 minutter.
  • Sluk for blusset, når rødbederne er helt møre. Blend suppen fint og rund i en blender. Tilsæt evt. lidt kokosmælk, plantemælk eller vand, hvis den skal være mere flydende. Jeg kan godt li' den cremet og tyk.
  • Servér din cremede rødbedesuppe med sprøde kokoschips - eller hvis du skal have gæster - bolchebeder, der skæres ultrafint og anrettes på toppen.