Grønkålssuppe

Grønkålssuppe
Suppe er en virkelig lækker efterårs- og vinterspise, og denne cremede grønkålssuppe er ingen undtagelse! Suppen er rig på både kartofler og grønkål, og den giver derfor en god mæthedsfornemmelse og støtter din fordøjelse. Grønkål er en grov grøntsag, da den har et højt indhold af kostfibre, og i Danmark er vi så heldige at have grønkål i sæson i mere end 6 måneder af året – så der er ingen undskyldning for ikke at nyde denne sunde og skønne grøntsag. Du kan også tjekke mine opskrifter ud på lækre og sprøde salater eller grønkålschips for mere inspiration til opskrifter med grønkål.
Grønkålssuppe

Grønkålssuppe - Opskrift på en let, sund og cremet grønkålssuppe

Ingredienser

Grønkålssuppe

  • 3 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 700 g bagekartofler
  • 200 g grønkål med stilk
  • 1 L vand
  • 1 spsk. urtebouillon (herbamare)
  • 1,5 spsk. smagsneutral olie
  • 0,25-0,5 dl madlavningsfløde eller kokosmælk
  • salt og peber

Topping

  • 1,5 dl græskarkerner
  • 0,5 tsk. smagsneutral olie
  • 1 nips salt

Grønkålssuppe

  • Hak løgene groft og pres hvidløgsfeddene.
  • Steg kort løg og hvidløg i olien i en gryde.
  • Tilsæt vand, salt og bouillon og kog op.
  • Skræl og skær kartoflerne i tern, og kom dem i gryden.
  • Kog det hele i 10-15 minutter under låg til kartoflerne er næsten møre.
  • Vask grønkål, og skær det i grove stykker.
  • Tilsæt grønkål til gryden, og kog det hele i ca. 5 minutter.
  • Blend suppen - allerhelst i en blender - eller med en stavblender.
  • Varm suppen op, og tilsæt den ønskede mængde madlavningsfløde/kokosmælk.
  • Smag retten til med salt og peber, og servér med topping.

Topping

  • Steg græskarkerner i olie med salt på en middelvarm pande til de er let gyldne.
  • Lad græskarkernerne dryppe af på en tallerken med et stykke køkkenrulle, og kom dem herefter på suppen som topping.
  • Tip! Du kan også toppe suppen med friske æbletern, tørrede æbletern, ristede solsikkekerner, grønkålschips eller andet - det er kun fantasien, der sætter grænser!