Hirse-tabbouleh
Denne salat er en af mine klare favoritter, og hvis du – ligesom jeg – elsker mad fra Mellemøsten, er dette salaten for dig.
Hirse-tabbouleh
Salaten er fuld af smag og er både frisk og mættende på samme tid. Jeg har valgt at bruge hirse i stedet for bulgur eller couscous, som man traditionelt bruger i denne ret, da jeg synes, at hirsen giver lidt mere bid til retten. Jeg har også valgt at komme granatæblekerner i salaten, da jeg synes, at det giver en dejlig friskhed og sødme, men du kan også sagtens bruge tomat eller peberfrugt i stedet, hvis du er mere til det.
Serveringstips!
Salaten kan serveres til mange forskellige retter, men går ualmindeligt godt sammen med sprøde falafler, cremet hummus, fladbrød og tzatziki, hvis du spørger mig. Smag gerne salaten til undervejs med krydderier og krydderurter, hvis du ikke er så vant til smagene.
Prøv også min lækre og eksotiske afrikanske gryderet 😋💛
Hirse-tabbouleh - opskrift på en lækker tabbouleh med hirse og friske krydderurter
Ingredienser
Hirse-tabbouleh
- 2 dl hirse
- 1 agurk
- ½-1 rødløg
- 1 granatæble
- 20 g persille ca. 1 bundt
- 10 g mynte ca. 1 bundt
- 1 spsk. citronsaft
- 2-3 spsk. olivenolie
- ½ tsk. spidskommen
- salt og peber
Sådan gør du
- Kog hirsen efter pakkens anvisning og i letsaltet vand.
- Hæld vandet fra den kogte hirse, og lad hirsen køle af.
- Skær agurken i fine tern, og skær løget i meget fine tern.
- Tag granatæblekernerne ud af granatæblet.
- Hak persille og mynte meget fint.
- Vend alle ingredienserne sammen, og smag salaten til med salt og peber.
Kommentarer