Ovnbagte falafler

Ovnbagte falafler
Hvis du er lige så vild med falafler som jeg, så er du nødt til at prøve disse falafler! De er gode både som tilbehør til salater, i wraps, for sig selv og på brød. Og hvis man ser bort fra den tid, hvor kikærterne skal stå i blød, så er de også hurtige og lette at lave! De er desuden fulde af smag, bælgfrugter og grønt, og så er de sprøde udenpå og bløde indeni – præcis ligesom falafler skal være. Dette helt uden at være friturestegt i olie, hvilket gør at de har et meget lavere kalorieindhold end andre falafler. Hvis man ikke er så vild med for meget tilberedningstid, kan man heldigvis få langt de fleste bælgfrugter på dåse eller karton – så slipper man for at lægge dem i blød natten over.
Ovnbagte falafler
5 baseret på 2 anmeldelser

Ovnbagte falafler - Opskrift på sunde, grønne falafler

Ingredienser

Ovnbagte falafler

  • 400 g kikærter (ca. 800 g)
  • 3 fed hvidløg
  • 2 små løg
  • 2 håndfulde persille
  • 1 håndfuld spinat
  • 2,5 tsk. salt
  • 3 tsk. spidskommen
  • 1,5 tsk. koriander (stødt)
  • 0,5 tsk. hvid peber
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1,5 tsk. ahornsirup

Sådan gør du

  • Sæt kikærterne i blød i vand natten over, gerne i min. 12 timer. Skyl dem herefter grundigt i frisk vand
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Skær løgene i grove tern, og pres hvidløgene i en hvidløgspresser.
  • Kom alle ingredienserne i en foodprocessor, og kør massen til den bliver jævn.
  • Form falaflerne i den ønskede størrelse.
  • Bag dem i ovnen i 25-30 minutter, hvis du laver store falafler.
  • Tip! Hvis du bruger kikærter fra dåse kan du samle dejen med lidt mel, hvis den er for løs.