Ovnbagte falafler
Hvis du er lige så vild med falafler som jeg, så er du nødt til at prøve disse falafler! De er gode både som tilbehør til salater, i wraps, for sig selv og på brød. Og hvis man ser bort fra den tid, hvor kikærterne skal stå i blød, så er de også hurtige og lette at lave! De er desuden fulde af smag, bælgfrugter og grønt, og så er de sprøde udenpå og bløde indeni – præcis ligesom falafler skal være. Dette helt uden at være friturestegt i olie, hvilket gør at de har et meget lavere kalorieindhold end andre falafler. Hvis man ikke er så vild med for meget tilberedningstid, kan man heldigvis få langt de fleste bælgfrugter på dåse eller karton – så slipper man for at lægge dem i blød natten over.
Ovnbagte falafler - Opskrift på sunde, grønne falafler
Ingredienser
Ovnbagte falafler
- 400 g kikærter (ca. 800 g)
- 3 fed hvidløg
- 2 små løg
- 2 håndfulde persille
- 1 håndfuld spinat
- 2,5 tsk. salt
- 3 tsk. spidskommen
- 1,5 tsk. koriander (stødt)
- 0,5 tsk. hvid peber
- 1 spsk. citronsaft
- 1,5 tsk. ahornsirup
Sådan gør du
- Sæt kikærterne i blød i vand natten over, gerne i min. 12 timer. Skyl dem herefter grundigt i frisk vand
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Skær løgene i grove tern, og pres hvidløgene i en hvidløgspresser.
- Kom alle ingredienserne i en foodprocessor, og kør massen til den bliver jævn.
- Form falaflerne i den ønskede størrelse.
- Bag dem i ovnen i 25-30 minutter, hvis du laver store falafler.
- Tip! Hvis du bruger kikærter fra dåse kan du samle dejen med lidt mel, hvis den er for løs.
Meget lækker opskrift for hele familien 🙂
Hej Catherine. Du skriver både 400 gram og 800 gram kikærter – hvis jeg bruger kikærter fra dåse, hvor mange skal jeg så bruge? Mange hilsner Anja
Hej Anja 🙂 Der skal bruges 800 g kikærter. Bemærk, at der er forskel på kikærterne, når de koges og kommer fra dåsen. Prøv dig frem <3 Kh Cathrine