Jordbærlagkage
Sunde lagkagebunde
Bundene bages som en samlet kage i en springform og deles på langs i tre lige store stykker, når jordbærlagkagen er kølet helt ned. Der er mange metoder, du kan bruge til at dele bundene med. Du kan evt. bruge en kageskærer eller tage en kødsnor og trække gennem kagen – husk blot at markere den højde, du ønsker på kagen, inden du går i gang, så du kan trække snoren lige igennem.
Kokosflødeskum til jordbærlagkage
Personligt synes jeg, at den nemmeste måde er at markere den ønskede højde hele vejen rundt på kagen, og så tage en brødkniv og skære bundene med den, men du kan gøre det, ligesom du ønsker. For at lave en fin kokosflødeskum til kagen er det vigtigt, at du vælger en kokosmælk uden tilsatte stabilisatorer som fx guargum, da det binder væske og fedt sammen, hvilket ikke er hensigtsmæssigt til denne opskrift, da du kun skal bruge den fede del af kokosmælken.
Stil også gerne din kokosmælk på køl minimum 5 timer, inden du skal bruge den, så væske og fedt skiller sig fra hinanden.
Prøv også min jordbærkage med dadelbund 💛
Jordbærlagkage - opskrift på en sundere lagkage med bær på toppen
Ingredienser
Lagkagebunde
- 4 stk. æg
- 100 g kokossukker
- 150 g hvedemel
- 1,25 tsk. bagepulver
- 50 g mandler
Bærkompot
- 600 g bærblanding (frost)
- 3 spsk. honning
Kokosflødeskum
- 1,5 dåse kokosmælk (kokosflødeskum)
- 2 spsk. honning
- 0,25 tsk. vaniljepulver
Flødeskum
- 500 ml Alpro piskbar (eller 500 ml fløde)
Fyld
- 250 g hindbær (friske)
- 100 g brombær (friske)
- 300 g blåbær (friske)
- 400 g jordbær (friske)
Lagkagebunde
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
- Slå æggene ud i en skål, og pisk dem sammen med kokossukkeret til en luftig æggesnaps.
- Sigt hvedemel og bagepulver sammen.
- Vend forsigtigt melblandingen i æggesnapsen.
- Hak mandlerne let, og vend dem i dejen.
- Kom dejen i en smurt springform (22 cm).
- Bag kagen nederst i ovnen i ca. 25 minutter.
- Hvis kagen bliver for mørk undervejs, kan du lægge lidt bagepapir hen over toppen af den.
- Vend kagen ud af formen med toppen nedad, og lad den køle ned.
- Del den afkølede kage på langs i 3 lige store bunde.
Bærkompot
- Kan laves, mens kagen bager, da den skal nå at køle ned, inden den kan bruges.
- Kom din bærblanding op i en gryde med honning.
- Lad det simre i 30 minutter ved svag varme, delvis under låg, til væsken er reduceret.
- Du kan skrue lidt op for varmen og tage låget af til sidst for at få reduceret det sidste væske.
- Lad den køle ned.
Kokosflødeskum
- Tag kokosmælken ud af køleskabet.
- Lav to huller ned gennem den fede kokosmælk, og hæld væsken fra.
- Pisk den fede del af kokosmælken med kolde piskeris.
- Tilføj honning og vanilje.
- Smag den til, og sæt den derefter på køl, til den skal bruges – pisk den evt. kort op igen, hvis der er gået lidt tid.
Flødeskum
- Pisk din Alpro piskbar eller fløde til en let flødeskum.
Fyld
- Vask alle bærrene, og skær jordbærrene i hhv. halve og kvarte.
- Kom den afkølede bærkompot på den nederste bund.
- Kom kokosflødeskum oven på bærkompotten og flødeskum oven på kokosflødeskummen.
- Kom ca. ⅓ af bærrene oven på flødeskummen, og fortsæt samme fremgangsmåde på de næste lag – husk at gemme lidt ekstra bær til at pynte med på toppen.
- Tips! Pynt evt. kagen med revet chokolade og spiselige blomster. Kagen kan let laves, aftenen før den skal bruges, for det bliver den bestemt ikke ringere af.
Wauw! Jeg er vild med lagkage – og denne skal serveres til min 30 års fødselsdag til august 💛