Karrywok med grøntsager, kokosmælk og risnudler

en asiatisk-inspireret karrywok med grøntsager, kokosmælk og risnudler

Denne karrywok må være en af de hurtigste, nemmeste og mest cremede opskrifter, jeg har tilberedt til dato, hvilket gør den til den perfekte comfort-food – en ret, der ikke kun nærer sjælen, men også kroppen, da den bl.a. er rig på grøntsager og gode krydderier.

Karrywok med din favorit-topping

Retten har en intens smag af krydderier, som spiller godt sammen med den runde smag af kokosmælk. Servér med topping som for eksempel ristet kokos, limesaft, ananas, granatæblekerner, friske æbletern, ristede cashewnødder, friske koriander eller tilsvarende. Det smager rigtig godt hertil. Mulighederne er altså mange, og du kan sammensætte retten, lige som du vil, og variere den fra gang til gang. Hvis du ikke er så vild med smagen af kokosmælk, kan du med fordel anvende mere vand og mindre kokosmælk – eller eventuelt bruge madlavningsfløde i stedet. 

Hvis du – ligesom jeg – er vild med det asiatiske køkken, kan jeg også varmt anbefale dig at prøve mine sunde forårsruller i ovn, vegetarisk pad thai, vegetarisk ramen eller min friske og smagfulde thaisuppe 💛

Velbekomme!

en asiatisk-inspireret karrywok med grøntsager, kokosmælk og risnudler

Karrywok med grøntsager, kokosmælk og risnudler - opskrift på en asiatisk-inspireret karrywok med grøntsager

Ingredienser

Karrywok

  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk. kokosolie
  • 1½ tsk. karry
  • ¼ tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. salt
  • ¼ tsk. chiliflager
  • ¾ tsk. koriander
  • 250 ml kokosmælk
  • 1½ dl vand
  • 500 g grøntsagsblanding gerne asiatisk
  • 2½ tsk. limesaft
  • 1 spsk. ahornsirup
  • 100 g tykke risnudler Jeg har selv brugt tykke risnudler, men de kan også fås helt fine

Sådan gør du

  • Skær løgene i grove tern, og pres hvidløgsfeddene.
  • Steg kort løg og hvidløg i olie og sammen med krydderierne - gerne i en wok.
  • Tilsæt kokosmælk, 1 dl vand og grøntsagsblandingen.
  • Lad retten simre kort, til grøntsagerne er varmet igennem.
  • Tilsæt lime, ahornsirup og risnudler.
  • Lad retten simre yderligere i 2-8 minutter, indtil dine risnudler er bløde (afhænger af tykkelsen på dine risnudler).
  • Smag retten til med salt, og servér evt. med din favorit-topping som tilbehør.