Vegetarisk ramen

Vegetarisk ramen - Opskrift på vegetarisk ramen ala japansk nuddelsuppe
Vegetarisk ramen med frisk grønt, smilende æg og glutenfri nudler 🙏🌱 Jeg elsker asiatisk mad, og vegetarisk ramen er en af mine favoritter. Ramen er en japansk nuddelsuppe, der findes i forskellige udgaver. Denne vegetariske ramen smager helt fantastisk og smager meget mere friskt end varianterne med kød!


Vegetarisk ramen

Min vegetar ramen med smilende æg, edamamebønner, svampe, forårsløg, chili, bønner og koriander er både nem at lave og smager friskt og krydret. Jeg anbefaler varme og krydrede retter efter yoga, som giver dig smag og fylder kroppen med varme.

Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask

Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.

Du kan også prøve min lækre opskrift på thaisuppe. God fornøjelse 💛

Vegetarisk ramen - Opskrift på vegetarisk ramen ala japansk nuddelsuppe

Vegetarisk ramen - Opskrift på vegetarisk ramen ala japansk nuddelsuppe

Ingredienser

Vegetarisk ramen

  • 1 pakke glutenfri nudler f.eks. boghvedenudler eller risnudler
  • 1 stk. æg
  • 1 bundt koriander
  • 2 spsk. mørk miso
  • 2-3 spsk. grøntsagsbouillon
  • 1 stk. lime
  • ½ dl edamamebønner
  • 8 stk. grønne bønner
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 pakke enokisvampe
  • 1 stk. rød chili
  • 1-2 dl mørk tamari soya
  • 2 spsk. riseddike eller æbleeddike
  • 1 stk. løg
  • 3 cm ingefær
  • 0,5 tsk. kokosolie

Sådan gør du

  • Hak løg og chili meget fint. Gem halvdelen af chilistykkerne til pynt.
  • Skræl, og riv ingefær, og steg det hele i bunden af en gryde med lidt kokosolie eller sesamolie i cirka tre minutter.
  • Tilsæt 1 spsk. riseddike, og lad det stege, til eddiken er fordampet.
  • Tilsæt 1 liter vand til gryden, kom miso og grøntsagsbouillon i, og lad suppen koge op. Smag den til med soya, og lidt sesamolie.
  • Tilsæt nudler, og lad dem koge med.
  • Kog æggene i en anden kasserolle i 7-8 minutter, så de bliver let smilende.
  • Hak koriander og forårsløg, og skær bunden af enokisvampene.
  • Hæld edamamebønnerne i en skål, og overhæld dem med kogende vand, hvis de er frosne.
  • Fordel  suppen med nudler i dybe skåle, og pynt med svampe og bønner.
  • Halvér æggene, og pynt suppen med to halve æg på toppen.
  • Drys med forårsløg, koriander og evt. resten af chilien, hvis du kan lide en stærk ramen.
  • Dryp lidt limesaft og sesamolie over retten. og servér den varm.