Linsecurry
Linsecurry med kokosmælk
Linser er en skøn bælgfrugt og et godt valg, når du vil servere sund mad til familien. Bælgfrugter er nemlig generelt gode kilder til såvel protein som andre vigtige næringsstoffer, og så har de samtidig et lavt klimaaftryk.
Min linsecurry har den dejligste runde, cremede og fyldige smag. Retten er skøn til både frokost og aftensmad, så er der rester, er det et hit til madpakken. Og jeg ved, at den også vil gøre indtryk, hvis du får gæster til middag.
Supernem ret med lækker topping
Som et ekstra plus er linsecurry supernem at tilberede, og du kan snildt forberede den i god tid, lige som den sagtens kan fryses ned.
Gør retten ekstra festlig og servér den med en masse lækker topping så som ristede kokosflager, rosiner, citronsaft, frisk ananas eller friske krydderurter.
Prøv også en anden udgave af min lækre linsegryde eller disse krydrede linsebøffer, hvis du ligesom jeg er vild med linser, God fornøjelse 💛
Linsecurry - opskrift på en lækker linsecurry med kokosmælk
Ingredienser
Linsecurry
- 3 dl vilde ris
- 2 stk. løg
- 4 fed hvidløg
- 1½-2 spsk. karry
- 1½ tsk. salt
- 4 dl røde linser
- ½ spsk. kokosolie
- 400 g hakkede tomater (fra dåse)
- 4 dl vand
- 1½ dl kokosmælk
- ½ spsk. ahornsirup
- 3 håndfulde spinat
- 4 håndfulde kokosflager
Sådan gør du
- Sæt risene over, og kog dem i letsaltet vand, og lad dem efterfølgende trække, til retten serveres.
- Hak løgene fint, og pres hvidløgsfeddene.
- Svits kort løg, hvidløg, krydderier og skyllede linser i olien i en gryde.
- Tilsæt hakkede tomater og vand, og lad retten simre i 20 minutter under låg.
- Rør i retten et par gange undervejs, og tilsæt evt. mere vand ved behov.
- Tilsæt kokosmælk og ahornsirup, og lad retten simre i yderligere 5 minutter, eller til risene er klar.
- Tag gryden af varmen, og tilsæt spinat.
- Servér retten varm toppet med ristede kokosflager.
Noter!
- Kog kun de ris, du skal bruge, på selve dagen, og kog gerne nye dagen efter, hvis du har tilberedt linsecurry til flere dage. Er du alligevel kommet til at koge for mange ris, og vil du derfor gerne gemme dem til dagen efter, er det vigtigt at køle dem hurtigt ned efter tilberedning, så temperaturen er på maks. 10 grader efter 3 timer, da ris kan indeholde bakteriesporer, som kan udvikle sig, hvis de ikke bliver håndteret rigtigt. Det kan gøre dig virkelig dårlig ved efterfølgende indtag.
Kan man bruge almindelige ris til linsecurry med kokosmælk?
Kære Charlotte. Du kan sagtens erstatte tilhøret til retten almindelige ris eller brune ris 🙂 Kh Cathrine