Ovnbagt laks med soja og sesamfrø
Ovnbagt laks er en klassiker hjemme hos os! Laks smager ikke kun fantastisk, men er også en skøn spise, der er rig på sunde omega-3-fedtsyrer. Generelt indeholder fisk vitaminer og mineraler som for eksempel D-vitamin, jod og selen, som ellers kan være svære at få nok af fra andre fødevarer.
Ovnbagt laks med soja og sesamfrø
Jeg kan godt lide at lege med og variere, hvordan vi tilbereder vores laks, og det var da også her, at idéen til denne opskrift opstod.
Jeg synes, at den saltede sojasovs går utroligt godt til den fede laks, og så giver sesamfrøene et dejligt, sprødt element til retten, som samtidig får en herlig umami-smag, når den bages i ovnen. Hvis du ønsker en endnu stærkere umamismag, kan du evt. riste sesamfrøene kort af på panden, inden du kommer dem på fisken.
Serveringstips
Servér evt. lidt brune eller vilde ris, edamamebønner, sojasovs, sesamfrø og chilimayo til fisken, og så har du et nemt, hurtigt og lækkert måltid, der er fuld af smag.
Prøv også min opskrift på ovnbagt laks med rodfrugter og krydderurter 😋💕
Ovnbagt laks med soja og sesamfrø - opskrift på ovnbagt laks med sojasovs og sprød sesam
Ingredienser
Ovnbagt laks
- 2 laksefileter ca. 200 g (evt. fra frost)
- 1½ spsk. sojasovs
- ½ spsk. citronsaft
- 1 spsk. flydende honning
- ½ spsk. smagsneutral olie
- 2 spsk. sesamfrø
Sådan gør du
- Hvis dine laksestykker er frosne, så tø dem op som det første.
- Bland sojasovs, citronsaft, honning og olie sammen, og kom det i et lille, ovnfast fad.
- Læg laksestykkerne med overfladen neda, i fadet, og kom dem på køl i 15 minutter.
- Tag laksestykkerne ud, og vend dem med skindsiden nedad.
- Dæk laksestykkernes overflade med sesamfrø.
- Bag laksestykkerne i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft i 15-20 minutter, eller til de er så gennemstegte, som du ønsker.
Noter
- Vigtigt. Sørg for, at du ikke bruger et for stort fad, når du skal bage laksestykkerne i ovnen, da det kan få sojasovsblandingen til at brænde på. Hvis du bruger et stort fad, så lav evt. en større portion af sojasovsblandingen for at undgå, at den reduceres så meget, at den brænder på.
Kommentarer