Cathrine mediterer i smuk lyserød kimono

24. september 2021

Yoga for alle – Den funktionelle tilgang

Yoga for alle – Vi er alle sammen bygget forskelligt anatomisk, fysiologisk og psykologisk, og der er ikke to kroppe, der er ens. Du er forskellig fra mig – jeg er forskellig fra dig. Vores knogler, muskler og bindevæv er både formet og sammensat forskelligt.

Yoga for alle

Lær at elske din krop, præcis som den er med den funktionelle tilgang til yoga. Netop derfor skal yogastillingerne også tilpasses din unikke krop, og du skal finde din helt egen måde at være i stillingerne. Det kaldes også for den funktionelle tilgang til yoga. Her fjerner vi fokus fra stillingens udseende, altså om du gør det ”rigtigt”, og vi fokuserer i stedet på stillingens funktion. Når du flytter fokus på formen, bliver du mere opmærksom på dit åndedræt og dine følelser – på alt det, din krop fortæller dig.

Den funktionelle tilgang til kroppen er selvkærlig og skaber plads til selvaccept og højere selvværd.

Den er med til at lære os at acceptere os selv, som vi er, så vi kan leve og bevæge os mere frit. Når du dyrker yoga ud fra den funktionelle tilgang til kroppen, er der intet facit – intet rigtigt eller forkert. Her anskuer vi yogastillingen som en grundopskrift, som du tilpasser til din unikke krops styrker og begrænsninger. Når du mærker efter og går på opdagelse i din egen krop, vil din krop takke dig.

Funktionel yoga

Kom i gang med yoga 💛

I mit store yogabibliotek finder du altid 5 gratis yogavideoer, som du kan nyde. Du kan også downloade Cathrine Yoga app’en → og få adgang direkte på din iPhone, iPad eller smartphone. Cathrine Yoga app’en er downloadet mere end +25.000 gange og indeholder også +150 gratis opskrifter. Namasté 😍

Cathrine Yoga appen

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.