Pandekager med chiafrø

Panderkager med chiafrø, blåbær og ahornsirup

Disse fluffy, svampede og sunde pandekager er blevet et ægte søndagshit hjemme hos os!

Pandekager med chiafrø

Selve dejen er lavet på en blanding af glutenfri havremel og boghvedemel. Boghvedemel har en karakteristisk nøddeagtig og let bitter smag, og sammen med chiafrøene giver det pandekagerne en lækker tekstur og unik smag, som går rigtig godt sammen med ahornsirup. Hvis du ikke er så vild med boghvedemel, kan du også bruge hvedemel i stedet. 

Du kan også prøve mine sunde bananpandekager.

Panderkager med chiafrø, blåbær og ahornsirup

Pandekager med chiafrø - opskrift på fluffy og sunde pandekager

Ingredienser

Pandekager

  • 100 g boghvedemel
  • 40 g havremel
  • 1 spsk. chiafrø
  • 2½ spsk. ahornsirup
  • 2 dl plantedrik usødet
  • ¼ tsk. citronsaft
  • 1¾ tsk. vaniljepulver
  • ½ tsk. bagepulver
  • 2 knivspids salt
  • Blåbær (topping)
  • Ahornsirup (topping)

Sådan gør du

  • Bland chiafrø, ahornsirup, plantedrik, citronsaft og vaniljepulver sammen i en skål, og lad det stå i 10 minutter.
  • Bland boghvedemel, havremel, bagepulver og salt sammen i en anden skål.
  • Bland den våde og tørre blanding sammen, og lad dejen stå og sætte sig i 5-10 minutter.
  • Bag pandekagerne på en pande ved middel varme.
  • Server pandekagerne med blåbær og ahornsirup på toppen.
  • Tip! Pandekagerne kan let bages uden olie, hvis de bages ved middel varme på en god pande.