Pastasalat med tun fra dåse
Denne skønne pastasalat smager utroligt dejligt – og det bedste af det hele er, at den er nem at tilberede, fordi tunen blot er fra dåse. Nyd den både til frokost og til aftensmad.
Pastasalat med tun
Opskriften er en skøn basisopskrift, som du nemt kan variere alt efter, hvad du har lyst til, og hvad du har liggende i køleskabet af råvarer, som trænger til at blive spist. Så mindsker du samtidig madspild – og dét er bestemt værd at tage med.
Undgå madspild
Faktisk smider danske husholdninger samlet set 247.000 tons mad ud om året. En god måde at undgå madspild på, som jeg selv tænker over i forhold til planlægningen af vores ugentlige måltider, er for eksempel at variere salaterne ved at tilføje nogen af de råvarer, du har i køleskabet – og som trænger til at blive brugt. Det kan både være grøntsager, frugt, ost, friske krydderurter, eller hvad dit køleskab nu byder på, som snart har nået sidste holdbarhedsdato. At undgå madspild er ren win-win, da det både er godt for pengepungen og for klimaet.
Vælg fuldkornspasta
Hvis du ønsker at tilføre lidt ekstra vitaminer, mineraler og kostfibre til din salat, kan du med fordel vælge at bruge fuldkornspasta eller en pasta på linser eller kikærter. Du kan også tilføje salaten lidt ristede nødder eller kerner.
Hvis du er vild med denne opskrift, vil du også elske min Middelhavsinspirerede buddha bowl, som du ligeledes kan variere, alt efter hvilke madrester du har derhjemme 💛😋
Pastasalat med tun fra dåse - opskrift på en middelhavsinspireret pastasalat
Ingredienser
Pastasalat med tun
- 125 g fuldkornspasta
- 1 lille rødløg
- 1 agurk
- 150 g cherrytomater
- 50 g sorte oliven
- 50 g soltørrede tomater i olie
- 2 håndfulde frisk basilikum eller persille
- 125 g tun i vand (drænet vægt)
- salt, peber og evt. lidt chiliflager
Sådan gør du
- Kog pastaen i letsaltet vand efter pakkens anvisning, og lad den efterfølgende køle ned
- Skær rødløget i meget fine tern og agurken i grove tern
- Halvér cherrytomaterne og de sorte oliven
- Skær de soltørrede tomater i strimler, og hak krydderurterne fint
- Hæld vandet fra tunen, og bland tunkødet sammen med de øvrige ingredienser
- Smag salaten til med salt, peber og evt. chiliflager.
Noter!
- Hvis du ønsker en mere cremet pastasalat, kan du komme lidt af olien fra de soltørrede tomater i salaten.
Kommentarer