Middelhavssalat

Middelhavssalat

Denne middelhavssalat er inspireret af middelhavskosten, da salaten indeholder masser af friske grøntsager, oliven, olivenolie, bælgfrugter og krydderurter. Salaten er hurtig at lave, fuld af gode næringsstoffer og smager fantastisk, både alene eller som tilbehør til et aftensmåltid. Jeg elsker at komme bælgfrugter i mine salater, da bidrager med en masse næringsstoffer, protein samt kostfibre, der understøtter fordøjelsen. Hvis du ønsker mere inspiration til hvordan du kan bruge bælgfrugter, kan du også prøve mine andre opskrifter på hummus, falafler og forskellige salater 💚

Middelhavssalat

Middelhavssalat - Opskrift på en lækker middelhavsinspireret salat med kikærter

Ingredienser

Middelhavssalat

  • 240 g kogte kikærter
  • ½ tsk. smagsneutral olie
  • 1 tsk. spidskommen (stødt)
  • 1 tsk. koriander (stødt)
  • 2 nips salt
  • 75 g grøn salat (blandet)
  • 1 stk. rødløg (lille)
  • 0,5 stk. agurk
  • 200 g tomater
  • 1 håndfuld persille
  • 50 g sorte oliven
  • 1,5 spsk. olivenolie
  • 0,5 spsk. citronsaft

Sådan gør du

  • Rist kikærterne på en pande i olie med spidskommen, koriander og salt, indtil de er let gyldne.
  • Hak salaten groft og skær rødløget i skiver, agurken i tern, tomaterne i halve, persillen fint og oliven i skiver.
  • Bland grøntsagerne med de afkølede kikærter i en skål.
  • Bland en dressing af olivenolie og citronsaft.
  • Vend dressingen i salaten inden servering.