Middelhavsinspireret buddha bowl

Middelhavsinspireret buddha bowl
Buddha bowls er sådan en dejlig og smuk måde at nyde salat på. De kan laves på mange måder med forskellige temaer eller efter sæson, og så er det en skøn måde at få brugt ens grøntsagsrester eller andre madrester på.

 

Middelhavsinspireret buddha bowl

Denne buddha bowl er udviklet med inspiration fra det, man kalder en middelhavskost. En middelhavskost består typisk af masser af frugt og grønt, fuldkorn, fisk og skaldyr, bælgfrugter, sunde fedtkilder og olier som fx nødder og olivenolie og indeholder meget færre animalske produkter end den nordiske kost.

Kosten er sundhedsfremmende, da den er rig på sunde fedtstoffer og fattig på de knap så sunde fedtstoffer. Den er ligeledes rig på frugt, grønt og bælgfrugter, som er fulde af vitaminer, mineraler og kostfibre, der er gode for vores kroppe.

Gå på opdagelse i dit køkken og brug dine madrester

Du må ikke lade dig afskrække af mængden af ingredienser i denne opskrift, for det smukke ved buddha bowls er, at du kan komme lige det i, du ønsker, så har du nogle grøntsagsrester liggende eller nogle bælgfrugter på dåse stående i skabene, så find endelig dem frem, og brug dem. Hvis du bruger quinoa i din buddha bowl, vil jeg dog anbefale, at du bruger en rød quinoa, da den har en struktur, der ikke flader så let ud og derfor giver salaten et dejligt bid.

Du kan også lade dig inspirere af buddha bowl med svampe og buddha bowl med tahindressing. God fornøjelse💛

Middelhavsinspireret buddha bowl

Middelhavsinspireret buddha bowl - opskrift på en skøn middelhavsinspireret salatskål

Ingredienser

Ristede kikærter

  • 240 g kogte kikærter (evt. fra dåse)
  • ¼-½ tsk. salt
  • 2 tsk. flydende honning
  • 1 tsk. smagsneutral olie

Buddha bowl

  • 1 dl rød quinoa
  • 1 håndfuld feldsalat
  • ⅓ agurk
  • 10 cherrytomater
  • 1 gulerod
  • 1 lille rødløg
  • 1 avocado
  • ½ dl ristede mandler
  • 10 sorte oliven
  • 6 spsk. hummus

Dressing

  • 1 spsk. olivenolie
  • 1-2 tsk. honning
  • 1 tsk. citronsaft
  • lidt salt

Ristede kikærter

  • Bland alle ingredienserne sammen i en skål.
  • Fordel kikærterne på en bageplade med bagepapir.
  • Bag kikærterne i ovnen på 200 grader varmluft i 15-20 minutter.

Buddha bowl

  • Kog quinoaen med lidt salt i vandet efter posens anvisning.
  • Skyl salat, agurk og cherrytomater, og skræl guleroden.
  • Skær agurken i mindre tern eller blomster, og halvér cherrytomaterne.
  • Skær strimler af guleroden med en kartoffelskræller.
  • Skræl og skær løget i fine ringe, og skær avocadoen i skiver.
  • Portionsanret det hele fint, eller bland det hele sammen til en salat.

Dressing

  • Bland alle ingredienserne sammen, og kom det over salaten lige inden servering.