Buddha bowl med svampe

Buddha bowl med svampe 2
Denne ret er en eksplosion af vitaminer, mineraler, farver og smag! Buddha bowls er ofte lette at lave og kan laves på et utal af måder, hvilket gør det let at spise efter sæson. Desuden er de gode, hvis man skal have ryddet ud i sit køleskab, og så er de lette at personliggøre, hvis man sætter en masse forskelligt frem på frokost- eller aftensbordet – de er derfor en storfavorit herhjemme. Hvis du ønsker en mættende salat-bowl kan du bruge enten quinoa, linser, brune ris, fuldkornsnudler eller lignende i din salat. Servér eventuelt en lækker tahindressing, hummus eller chilisovs til for at samle retten.
Buddha bowl med svampe 2

Buddha bowl med svampe - Opskrift på sund salat i regnbuens farver

Ingredienser

Forslag til din buddha bowl

  • Søde kartofler (bagte)
  • Spidskål (fintskåret)
  • Granatæblekerner
  • Agurk
  • Forårsløg
  • Quinoa (kogt)
  • Persille
  • Lime
  • Avocado
  • Gulerødder
  • Sesamfrø
  • Rødløg

Karamelliserede svampe

  • 1 stk. portobellosvvamp
  • 0,5 tsk. olie til stegning
  • 0,25 tsk. chiliflager
  • 0,25 tsk. hvidløg
  • 0,25 dl kokossukker
  • 1 knivspids salt

Øvrige tilbehør

  • Rødbedehummus
  • Ristede mandler

Sådan gør du

  • Hak, snit og skær dine yndlingsgrøntsager i de ønskede størrelser, og kog quinoa med salt.
  • Skær portobellosvampen i skiver, og steg den kort i olie på panden. Tilsæt herefter kokossukker, lidt chiliflager, salt og hvidløgspulver, og lad det karamellisere og reducere ind.
  • Anret dine grøntsager efter eget ønske sammen med kogt quinoa, de karamelliserede svampe, saltede mandler, sesamfrø og din yndlingsdressing eller hummus, eksempelvis rødbedehummus.
  • Tip! Retten kan laves på et utal af måder - det er altså kun fantasien, der sætter grænser! Hav det sjovt og nyd et lækkert og farverigt måltid.