Pavlova med bær
Pavlova med bær – sukkerfri
Uanset hvor meget du gør dig umage, vil en almindelig kokosflødeskum ikke blive lige så luftig som en almindelig flødeskum, og derfor er det her endnu vigtigere, at du først kommer kokosflødeskummen og bærrene på marengsen lige inden servering, så marengsen ikke står og bliver blød. Du kan selvfølgelig også toppe bunden med almindelig flødeskum, Alpro piskbar, andre bær, smeltet chokolade eller lige netop det, du har lyst til. Når du skal lave kokosflødeskum, er det vigtigt, at du vælger den rette kokosmælk, da du kun skal bruge den fede del af kokosmælken og ikke væsken derfra. Der findes kokosmælk, der hedder kokosflødeskum i nogle dagligvarebutikker, men hvis din dagligvarebutik ikke har den, så vælg en kokosmælk uden stabilisatorer som fx guargum, idet guargum binder fedtet og væsken i dåsen, hvilket ikke er hensigtsmæssigt til denne opskrift.
Kokosmælk til din pavlova
Inden du skal bruge kokosmælken, skal den på køl, gerne 5 timer eller dagen inden du skal bruge den. Tag derefter kokosmælken ud af køleskabet, og kom kun den fede del af kokosmælken over i en skål og pisk den. Det er vigtigt, at der ikke kommer væske med, da det vil gøre det svært at piske kokosmælken til kokosflødeskum. Kom også gerne dine piskeris i køleskabet, inden du pisker, da kokosflødeskummen kan falde sammen, når den udsættes for varme.
Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask
Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.
Du kan også prøve min lækre opskrift på blåbærpandekager. God fornøjelse 💛
Pavlova med bær - opskrift på en sukkerfri pavlova med jordbær og marengs
Ingredienser
Pavlova
- 5 stk æggehvider
- 80 g Sukrin
Kokosflødeskum
- 1,5 dåse kokosmælk (den fede del)
- 1-2 spsk. Sukrin
- 0,25 tsk. vaniljepulver
Topping
- 250 g jordbær
Pavlova
- Tænd ovnen på 110 grader almindelig ovn.
- Pisk æggehviderne hvide og skummende.
- Tilsæt Sukrin lidt ad gangen.
- Pisk massen, til du får en stiv marengs, pisk i ca. 10 minutter.
- Fordel marengsen på en bageplade, gerne med en god højde, da den falder lidt sammen under bagning.
- Bag den i 2 timer – du må ikke åbne ovnen eller ændre temperaturen undervejs.
- Sluk ovnen, men åben den først, når ovnen er kølet helt ned.
- Tag pavlovaen ud, når ovnen er helt kold.
Kokosflødeskum
- Tag kokosmælken ud af køleskabet.
- Lav to huller ned gennem den fede kokosmælk, og hæld væsken fra.
- Pisk den fede del af kokosmælken med kolde piskeris.
- Tilføj Sukrin og vanilje.
- Smag den til, og sæt den derefter på køl i 30 minutter.
- Tag den ud af køleskabet, og kom den på pavlovaens bund lige inden servering.
Topping
- Vask jordbærrene grundigt.
- Fjern denne grønne top, hvis du ønsker.
- Halvér jordbærrene, og læg dem pænt oven på din flødeskum.
- Tips! Marengsen er færdig, når dejen ikke længere ser våd ud (kig kun gennem lågen, åben ikke for ovnen undervejs). Vandet fra kokosmælken kan du bruge i smoothies, andre desserter, wokretter osv.
Kommentarer