Sunde bountybarer

Bountybarer – opskrift på hjemmelavede og sunde bountybarer

Dette er en opskrift, der ikke kræver en større introduktion, men i stedet bare skal opleves! Jeg overdriver ikke, når jeg siger, at disse hjemmelavede bountybarer smager himmelsk, og så er de helt uden tilsatte smagsgivere, gluten, salt og raffineret sukker (afhængigt af hvilken chokolade du overtrækker dine barer med), modsat de barer, du kan købe i butikkerne.

Holdbarhed på bounty barer

De kan let opbevares på køl i 3-4 dage i en lufttæt beholder eller i fryseren i flere uger, hvis du altså kan holde dig fra dem så længe! De har dog bedst af lige at stå nogle minutter inden servering, hvis de har været på køl, eller længere tid, hvis de har været på frys. De er supernemme at lave, så tag endelig dine børn, venner eller veninder med i køkkenet til lidt kvalitetstid.

Bountybarer med kokosmælk

Når du køber en kokosmælk til denne opskrift, så vælg en uden stabilisatorer, da det gør, at du kan skille den fede del af kokosmælken fra vandet. Sæt også gerne din kokosmælk på køl inden brug, da det gør, at kokosmælken deler sig, så du kan frasortere den fede del, da du kun skal bruge den – hvis der kommer for meget væske med i opskriften, sætter bountybarerne sig nemlig ikke helt, og væske kan trænge ud gennem chokoladen. Køb derfor heller ikke en lightudgave. 1 dåse på 400 ml skulle være nok til denne opskrift, men det afhænger selvfølgelig af, hvor fed kokosmælken er, så køb evt. 2, hvis du vil være helt sikker.

Du kan også prøve mine sunde julekugler med kokos.

Bountybarer – opskrift på hjemmelavede og sunde bountybarer

Sunde bountybarer - nem opskrift på hjemmelavede bounty barer

Ingredienser

Bountybarer

  • 100 g kokosmel
  • 100 g kokosmælk (kun den fede del)
  • 35 g ahornsirup
  • ½ spsk. kokosolie
  • 1 knivspids vaniljepulver
  • 150 g lys chokolade til overtræk
  • 40 g mørk chokolade til pyntestriber

Sådan gør du

  • Blend 30 g af kokosmelet i en blender i ca. 15 sek., så det bliver mere fint i det.
  • Bland alle ingredienser, på nær chokoladerne, sammen i en skål.
  • Smag barerne til. Hvis du ikke ønsker at bruge lys chokolade til at overtrække barerne med, kan massen godt trække lidt mere ahornsirup.
  • Sæt blandingen på køl i 20-30 minutter.
  • Form barerne, og kom dem på frys, mens du smelter dine chokolader i to forskellige vandbad.
  • Overtræk barerne med lys chokolade (jeg vendte dem i chokoladen og tog dem op med en gaffel, men vær forsigtig, så de ikke falder fra hinanden).
  • Lav mørke chokoladestriber på barerne, når den lyse chokolade har sat sig let.
  • Når chokoladen har sat sig, kan de kommes på køl inden servering – nyd dem let afkølede.