Vegetarisk panang karry

Vegetarisk panang karry – Opskrift på antiinflammatorisk karry

Denne skønne panang gai (panang karry) med rød karrypasta, kokosmælk, peanutbutter, kikærter og grøntsager har en dejlig, intens, rund og cremet smag.

Vegetarisk panang karry fuld af grønt

Karryretten er tilberedt med en ganske almindelig, rød karrypasta, som kan fås i de fleste dagligvarebutikker, så du behøver ikke et smut forbi i specialbutikken for at kokkerere denne ret.

Retten er hurtig at forberede og passer faktisk sig selv det meste af tiden. Den er derfor oplagt og fuldkommen genial i en travl hverdag. Selve karrysovsen med kikærter og grønt er også frysevenlig, så du kan med lethed tilberede en stor portion, så du har mad til flere gange.

Jeg bruger altid omkring 80 gram karrypasta til denne opskrift, men du kan med fordel komme lidt mindre i fra start, så den ikke bliver for stærk for dig, da der kan være stor forskel på smag og styrke af de forskellige røde karrypastaer, der findes i butikkerne.

Bælgfrugter, som for eksempel kikærter, er en skøn spise, hvis du spørger mig. De smager ikke kun lækkert, de er også fedtfattige, rige på protein, kostfibre, vitaminer og mineraler, og så er de blandt de fødevarer, som har det laveste klimaaftryk. Derfor elsker jeg at eksperimentere med kikærter og inkludere dem i mine opskrifter.

Velbekomme.

Hvis du vælger at servere Naan til din panang karry, må du bare prøve denne opskrift på lækre naanbrød med hvidløg 😋

Vegetarisk panang karry – Opskrift på antiinflammatorisk karry
5 baseret på 1 anmeldelser

Vegetarisk panang karry - Opskrift på lækker karry med kikærter & grøntsager

Ingredienser

Vegetarisk panang karry

  • 2 dl vilde ris (eller quinoa)
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk. fintrevet ingefær
  • 1 spsk. smagsneutral olie
  • 60-80 g rød karrypasta
  • 2 spsk. peanutbutter
  • 400 ml kokosmælk
  • 240 g kogte kikærter evt. fra dåse
  • 400 g frossen wokmix med grøntsager

Forslag til tilbehør

  • Peanuts
  • Frisk koriander
  • Citron
  • Naan-brød

Sådan gør du

  • Kog risene i letsaltet vand efter pakkens anvisning.
  • Skær løget i grove tern og pres hvidløgsfeddene fint i en hvidløgspresser.
  • Svits løg, hvidløg og ingefær i olie i en gryde.
  • Tilsæt karrypasta, peanutbutter og kokosmælk og lad retten simre i cirka 5 minutter under låg.
  • Hæld vandet fra kikærterne og kom både kikærter og de frosne grøntsager i gryden.
  • Lad retten simre til grøntsagerne er varmet godt igennem.
  • Smag retten til og servér den eventuelt med tilbehør til.